Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976336    
Honlapkeszites

Teltházasak a belföldi szállodák a pünkösdi hosszú hétvégén

Május elseje után ismét megteltek a belföldi szállodák a háromnapos pünkösdi hosszú hétvégére, a legtöbb hotelben már nincsen szabad hely - közölték az MTI érdeklõdésére a szállodák, akik azt is jelezték: a SZÉP-kártya kampány is meghatározó szerepet játszott a kedvezõ foglaltság elérésében.


A SZÉP-kártyákra 2013-ban feltöltött pénzt május 31-ig lehet elkölteni, erre a kártyakibocsátók és a szolgáltatók is több fórumon figyelmeztettek az elmúlt hetekben.
Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének fõtitkára szerint vidéken teltház van azokban a szállodákban, amelyek wellness- vagy gyógyszállodák, és családoknak nyújtanak pihenési lehetõséget. A hosszú hétvégék általában jó üzletmenetet és magasabb foglaltságot jelentenek, elsõsorban a vidéki wellness szállodák számára, ahol ilyenkor jellemzõen a magyar vendégek vannak többségben - tette hozzá. Az idõjárás csak az utolsó pillanatban foglalni akarókat térítheti el az utazástól - vélekedett.
Teltház lesz Visegrádon is a hosszú hétvégén, ahol kiemelt árakkal sikerült értékesíteni a szobákat.
Zala megyében Hévíz és Alsópáhok is kedvezõ foglaltsági adatokról számolt be, az átlagos kihasználtság 90 százalékos. Az utolsó pillanatban foglalóknak még tudnak helyet biztosítani, a hároméjszakás csomagokat itt is kiemelt áron értékesítik.
Debrecenben rekordközeli foglaltságot hozott a pünkösdi hosszú hétvége, és az azt megelõzõ, illetve követõ napokra is 90 százalék feletti a foglaltság. Eddig ilyenkor még soha nem volt teltház, a mostani az elsõ év, tavaly 70 százalékos volt a hotelek telítettsége. Ebben a SZÉP-kártya kampánynak is jelentõs szerepe volt az hoteligazgatók szerint.
Hajdúszoboszlón gyenge foglaltságról számoltak be a szállodák, a hotelek telítettsége alig haladja meg az 50 százalékot, ebben az idõjárásnak is szerepe lehet. Ahogy minden hosszú hétvégére, erre is programokkal kibõvített ünnepi csomagajánlatokkal készültek.
Sárváron és Bükfürdõn a wellness szolgáltatásokat is nyújtó szállodákban a foglaltság 90 százalékos, van még néhány szabad hely. A május elsejei hétvége erõsebb foglaltságot hozott a visszajelzések szerint, de a mostani SZÉP-kártya akció miatt még tovább bõvülhet a szállodák szobakihasználtsága.
Az idén még két alkalommal lesz háromnapos hosszú hétvége, ami segít megnyújtani a pihenést: pünkösdhétfõ miatt, valamint október 23. péntekre esik.

 

MTI - Kanizsa2015-05-22 10:58:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül