Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314817    
Honlapkeszites

DK: Hibát hibára - A Fidesz 4 évente veri szét az oktatásunk

A Demokratikus Koalíció nagykanizsai szervezete támogatja a Dr. Mezõ Ferenc—Thúry György Gimnázium és Szakképzõ Iskola szülõi munkaközösségének és diákjainak tiltakozását az intézmény önkényes szétválasztása ellen.


Négy évvel az után, hogy a fideszes városvezetés egy tollvonással vonta össze a Dr. Mezõ Ferenc Gimnáziumot és a Thúry György SZKI-t, a KLIK szeptembertõl újra a két iskola szétválasztását tervezi. A helyzet ékes bizonyítéka annak, hogy Fidesznek nincs sem közép-, sem hosszú távú oktatáspolitikája, és ötletszerûen, kapkodva játszadozik a pedagógusokkal és a diákokkal.
Dénes Sándor fideszes polgármester négy évvel ezelõtt az összevonás kapcsán alpolgármesterként nyilatkozta: „… azt szeretnék elérni, hogy ne sérüljenek a diákok, és továbbra is biztosítani akarjuk a változatos, sokszínû képzési kínálatot. Ahol elkezdték a tanulmányukat, ott is fogják befejezni, ugyanazokkal a tanárokkal, akikkel eddig".
A Demokratikus Koalíció felszólítja Nagykanizsa polgármesterét, hogy ne akarja négyévente mindenáron megnehezíteni a szülõk és a diákok életét, ne támogassa az ellenkezõjét annak, amit négy éve ígért! A DK szerint az összevont iskola újbóli szétválasztása nem indokolható sem szakmailag, sem a szülõk és a diákok szempontjából. A DK szerint az a minimum, hogy a KLIK felmenõ rendszerben vezesse be a tervezett változtatást!
 

Horváth Jácint
választókerületi elnök, Zala megye 3. választókerület
Demokratikus Koalíció
 

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyûlése az intézményátszervezésrõl szóló javaslatot május 28-án, soron kívüli ülésén tárgyalja – a szerk. Az elõterjesztés megtalálható itt.
 2015-05-22 09:59:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül