Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788574    
Honlapkeszites

Szombaton rajtol a Nemzeti Bor Maraton, hétfõn érkeznek Kanizsára

Május 23-án, szombaton Hajósról rajtol a 11 napon át tartó, 0-24 órában zajló, Magyarország mind a 22 borvidékének 103 települését érintõ Nemzeti Bor Maraton. Az Európa-szerte egyedülálló kezdeményezés hazánk legnagyobb borgasztronómiai és sporteseménye, egyben az idei év legnagyobb országos közösségi rendezvénye. Az esemény fõvédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, védnöke pedig dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter. A Nemzeti Bor Maraton arany fokozatú támogatója az AXA Bank és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.


Az összesen 2573 kilométer hosszú, 103 szakaszból álló Nemzeti Bor Maraton, Magyarország mind a 22 borvidékének 103 települését érinti, s a programban hét maratoni és hat félmaratoni táv szerepel. Az esemény kiemelt célja, hogy nemzeti sikerágazatainkat – borvidékeinket és a sportot – összekötve létrehozza a Magyar Borászat Ünnepét, s egy újfajta közösségi élménymûfaj megteremtésével hozzájáruljon ezek népszerûsítéséhez és hazánk turisztikai vonzerejének növeléséhez.

A május 23-tól június 2-ig tartó Nemzeti Bor Maraton mindennap egy-egy kiemelt helyszínen, az elsõ napon Villányban, majd Szekszárdon, Nagykanizsán, Balatonfüreden, Sopronban, Tatán, Soltvadkerten, Egerben, Tokajban, Jászberényben, végül Szegeden várja a futás és a bor iránt érdeklõdõket. A kiemelt helyszíneken az érdeklõdõk helyi termelõkkel és kézmûvesekkel ismerkedhetnek meg, továbbá szabadidõs, kulturális és sport rendezvényeken, koncerteken, kirakodóvásáron és borkóstolón vehetnek részt. A kiemelt helyszíneken szervezett valamennyi program ingyenes.

A Nemzeti Bor Maraton versenyzõi a leghosszabb maratonváltó világrekordjának felállításával, egy világcsúcskísérlet részesei is lesznek. A Nemzeti Bor Maraton iránti kiemelkedõ érdeklõdésre tekintettel bárki, ingyenesen csatlakozhat a rekordkísérlethez lakóhelyének közigazgatási határain belül. A világrekord felállításában részt vesznek majd közéleti személyiségek, neves sportolók is, így például Szegeden Vajda Attila olimpiai bajnok kenus és Czene Attila olimpiai bajnok úszó is fut majd a Nemzeti Bor Maratonon.

A Nemzeti Bor Maraton arany fokozatú támogatója, az AXA Bank célja, hogy közremûködjön országosan még kevéssé ismert, ám kiváló minõségû magyar borok megismertetésében, ezért a 11 kiemelt helyszínen megtalálható standjánál számlát nyitó új ügyfeleit egy, az adott térségbõl származó borkülönlegességgel ajándékozza meg (www.axabank.hu/bormaraton). A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – amely szintén az esemény arany fokozatú támogatója – a kiemelt helyszíneken játékos, szakmai programokkal készül, és a helyi termékeket kívánja népszerûsíteni.

A Nemzeti Bor Maraton kiemelt helyszíneirõl az MTVA jóvoltából az M1 fog tudósítani beszámolókkal és élõ bejelentkezésekkel. A Nemzeti Bor Maraton valamennyi programja megtekinthetõ az esemény honlapján, a https://nemzetibormaraton.hu/ oldalon.
 

A Nemzeti Bor Maraton kiemelt helyszíne lesz Nagykanizsa május 25-én!

Magyar Borászok Ünnepe - 8800 Nagykanizsa, Fõ tér
A rendezvény ideje: 2015. május 25. 16:00 - 22:00.

Bemutatkoznak és folyamatos programokkal várják az érdeklõdõket:

• AXA Bank: interaktív programok, banki szolgáltatások bemutatása; AXA Bank „BormaratonosOKÉ” és „JátékosOKÉ” játéka.
• Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: A helyi termék éve rendezvényhez kapcsolódóan a regionális kamarai tagság bemutatkozása, ill. termékkóstolók;
• Nébih: bemutatkozás, valamint borhibák és borbetegségek, azok felismerésének gyakorlati bemutatása és illat felismerési teszt;
• Innomedio Kft. – Lochner Group: Füstpajzs biztonságtechnikai-védelem bemutató;
• Hegyközségek Nemzeti Tanácsa: szakmai bemutatkozást biztosítanak a borvidék borászainak;
• Földmûvelésügyi Minisztérium: Nemzeti Borkiválóság Program bemutatkozása;
• Red Bull: kóstolás és zenés program;
• Turizmus Zrt.: Ismerd meg Magyarországot;
• Saucony: futóruházati bemutató és szaktanácsadás;
• Magyar Családellátó Kft.: Látványkemence, gasztro és borkiállítás, valamint kézmûves kiállítás és élelmiszerbemutató;
• SZIN 2015: nyereményjátékok, valamint kedvezményes jegyértékesítés;

17:00 Horváth Laura énekes mûsora

17:30 Tiborcz Iván Trió koncertje

16:00 - 18:00 helyi termékek, borok kóstolója és bemutatója

17:30 Rajtprotokoll
- futók megérkezése a rajthelyszínre
- versenyiroda regisztráció
- tájékoztató

18:30-tól közös bemelegítés a világrekord kísérletet támogató futásra

18:42 Hivatalos RAJT, a startpisztolyt ellövi Dénes Sándor polgármester úr.

19:15 A világrekord kísérlet támogató futók visszaérkezése, majd tombolasorsolás

20:00 FankaDeli koncert

Kanizsa

 2015-05-21 13:54:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül