Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411100    
Honlapkeszites

A jövõ héten 30 fokos melegre is készülni kell

A következõ napokban melegszik az idõ, helyenként akár 30 Celsius-foknál is melegebb lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos, középtávú elõrejelzés szerint viszont a sok napsütés mellett a jövõ héten is várhatók záporok, heves zivatarok.


Hétfõn napközben országszerte derült, napos, száraz idõ valószínû. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de az Alföld egyes részein, valamint az Északi-középhegység völgyeiben ennél hûvösebb is lehet, sõt északkeleten talaj menti fagy sem kizárt. A legmagasabb hõmérséklet 25 fok körül valószínû.
Kedden sok napsütés várható, de délutántól dél felõl erõteljessé válik a gomolyfelhõ-képzõdés, és a déli tájakon már zápor, zivatar is kialakulhat. Zivatar környezetében akár viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 8-13 fok lehet, de az Északi-középhegység völgyeiben hûvösebb lehet a hajnal. Nappal 27-31-fokig melegszik a levegõ.
Szerdán a többórás napsütés mellett több helyen számítani lehet átmeneti viharos széllökésekkel kísért záporok, zivatarok kialakulására is. A minimumhõmérséklet 12 és 18, a maximumhõmérséklet 25 és 31 fok között valószínû.
Csütörtökön a Dunántúlon többnyire erõsen felhõs lesz az ég, másutt viszont többórás napsütésre van kilátás. A Dunántúlon több helyen valószínû esõ, zápor, esetleg zivatar is, míg a Dunától keletre inkább csak elszórtan lehetnek zivatarok. A legalacsonyabb hõmérséklet 10 és 18 fok között, a legmagasabb hõmérséklet a Dunántúlon mindössze 15 és 22, ugyanakkor a Dunától keletre 23 és 30 fok között várható.
Pénteken többfelé elõfordulhat esõ, zápor, akár zivatar is. Zivatarok környezetében átmenetileg erõs vagy viharos széllökésekre is számítani lehet. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet. Nappal 16 és 31 fok között alakul a maximumhõmérséklet.
Szombaton is több helyen - nagyobb eséllyel a keleti országrészben - kialakulhat zápor, zivatar. Néhol tartós esõ is lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet 10 és 17, a legmagasabb hõmérséklet 20 és 29 fok között alakul.
A több-kevesebb napsütés mellett szórványosan vasárnap is lehetnek záporok. A minimumhõmérséklet 10 és 17 fok között valószínû. Nappal 22-27 fokig melegszik a levegõ – olvasható az elõrejelzésben.

 

MTI - Kanizsa2015-05-17 14:57:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül