Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415697    
Honlapkeszites

Lezárult a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének második üteme

Megkezdõdött a mûszaki átadás, így a nyár folyamán már használatba vehetik a látogatók a keszthelyi Balaton-parti sétány- és közterület-fejlesztés csaknem 400 millió forintból megvalósított második ütemének beruházásait - mondta el a város polgármestere csütörtökön Keszthelyen, sajtótájékoztatón.


Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy az elsõ, 352 millió forintos ráfordítással készült fejlesztési ütemet 2012-ben zárták le. Szeretnének egy harmadik ütemet is indítani - mondta -, ennek célja a Balaton-part két üresen álló szállodaépületének felújítása.
A mostani, két év alatt befejezett beruházás csaknem 400 millió forintos költségéhez a város 100 százalékos támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretébõl.
Ruzsics Ferenc hozzátette, hogy már tavaly átadták az azóta nagy népszerûségnek örvendõ, három korosztály számára létesített vízijátékparkot, illetve Erzsébet királyné és Csík Ferenc, keszthelyi olimpiai bajnok szobrát.
A részleteket ismertetve beszámolt arról, hogy mintegy ötezer négyzetméteren új térburkolat készült, közel 13 ezer négyzetméteres felületen a zöldterületet újították meg, látássérültek számára például illatozó és tapintható növényekkel érzékek kertjét alakítottak ki.
Egy új épületet emeltek, amelyben a kerékpáros központot, a bûnmegelõzési irodát, a vizesblokkot és a büfét helyezték el, elõtte pedig 300 négyzetméteres körpálya épült, ami nyáron a gördeszkázókat szolgálja, télen pedig a gépészetének köszönhetõen mûjégpályaként használható. A korábban ezen a területen lévõ parkolóhelyeket a vasúti töltés mellett pótolták újakkal.
Manninger Jenõ, a térség fideszes országgyûlési képviselõje elmondta: az elszámolási idõszakkal idén véget érõ európai uniós fejlesztési ciklusban 2,3 milliárd forintot biztosítottak a Balaton-parti turisztikai attrakciók beruházásaira, ebbõl részesült a keszthelyi önkormányzat eddigi két fejlesztési üteme is. Az egyik legszebbnek tartott balatoni sétányon olyan beruházásokat valósítottak meg, amelyek a helyieket és a turistákat egyaránt vonzzák, de a nyári szezon meghosszabbítását is szolgálják.
 

MTI-Kanizsa2015-05-14 11:14:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül