Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088510    
Honlapkeszites

A szeretet, a másik ember jelenléte szükséglet, beszéljünk róla, ne szenvedjünk tõle!

Mesével, énekkel, játékkal, hittel címmel tartott elõadást dr. Andrásfalvy Bertalan a Magyar Plakát Házban, ahol az emberi kapcsolatok, az érintések és a szeretet szükségességérõl, valamint az elszigetelõdés veszélyeirõl beszélt.


– Nagyon szép szó a magyarban az egészség és a teljesség, mutatja, hogy nincsen szükségem semmire. Arról beszélünk, hogy szükségünk van vízre, szénhidrátra, de arról nem beszélünk, hogy szeretetre és a másik ember jelenlétére is szükségünk van – kezdte elõadását dr. Andrásfalvy Bertalan. Hozzátette, nem egészséges az elszigetelõdés, a közömbösség, a kapcsolat és a társadalmi tõke hiánya. Ha hiányt szenvedünk ezekben, nem kapunk elegendõ szeretetet és támaszt, akkor bizonytalanok, szorongók leszünk, amely megbetegíthet bennünket. A magyarok vezetõ helyen vannak a nemzetközi listán a rákos, emésztõszervi, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések tekintetében.
Ahogy újra nyomatékosította dr. Andrásfalvy Bertalan, szükséglet a másik ember jelenléte, a szeretet, de nem foglalkoznak ezzel az emberek, nem beszélnek róla, de ezzel párhuzamosan szenvednek a hiánytól. Ki kell fejeznünk és mutatnunk az érzelmeinket öleléssel, szóval, mert e nélkül nincsen egészség.
Ez már a magzati korban az anyaméhben elkezdõdik. Ez az ember elsõ kapcsolata. A születést követõen pedig rendkívül fontos, hogy a gyermek minél több idõt legyen testi közelségben az édesanyával. Olyan szüksége van erre a csecsemõnek, mint a tejre. Ha hiányt szenved belõle, akkor késõbb már visszavonhatatlan következményei lesznek a szeretet-nélküliségnek.

V.M.
 2015-05-13 15:37:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül