Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54780872    
Honlapkeszites

Az egészség-nyereség a legfõbb cél a Richter Egészségvároson

A Kanizsai Dorottya Kórház is csatlakozott ahhoz az egészségprogramhoz, amelyet a Richter Gedeon Nyrt. – évek óta sikeres programja keretében – valósít meg országszerte. A magyar gyógyszercég 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel a kórház számára, eszközparkjának bõvítéséhez, a CT berendezés intézményi tulajdonba kerüléséhez. Ennek elérése a nagykanizsai lakosság aktív közremûködésén is múlik, ugyanis az adományalapot a résztvevõk minden szûrésért, tanácsadásért, meghallgatott elõadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az alapadomány összegét.


Érdemes kilátogatni május 16-án, az Erzsébet téren megrendezésre kerülõ Richter Egészségváros Programra mindazoknak, akik számára fontos saját maguk, valamint családjuk egészségének védelme. A Richter Egészségváros Program „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” felhívással hetedik éve ösztönzi az embereket arra, hogy aktívan tegyenek egészségük megõrzése érdekében, hiszen az egészség az egyik legnagyobb kincs. Ennek érdekében olyan alapvetõ, ám sokszor nehezen hozzáférhetõ, vagy sok utánajárást igénylõ, kiemelt jelentõségû vizsgálatokon vehetnek részt ingyenesen a lakosok, mint prosztata (PSA) szûrés, csontsûrûségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, asztma szûrés, bõr-és körömgomba szûrés. A szûrõvizsgálatokat a Kanizsai Dorottya Kórház szakemberei végzik, akik amellett, hogy igyekeznek kiszûrni a rendellenességeket, tanácsadások keretében tájékoztatást adnak a szükséges további lépésekrõl, teendõkrõl. „A program rendkívül fantasztikus kezdeményezés a Richter gyógyszergyár részérõl, hiszen azon túl, hogy támogatják a kórház mûködését, egy olyan, jelenleg nem látott és direkten még nem kézzel fogható elõnyt is jelent, mely a jövõre nézve határozza meg az intézményben ellátott betegek számát, betegségek súlyosságát. A szûrések és tanácsadások kapcsán olyan egészségnyereséghez juthat Nagykanizsa és környéke, mely jelentõsen segítheti munkánkat a késõbbiekben. Így minden környékbeli lakost, elsõsorban saját egészségvédelme miatt arra bíztatok, május 16-án látogassanak el az Erzsébet téren felépülõ Egészségvárosba.” – buzdít a rendezvényen való részvételre Dr. Brünner Szilveszter fõigazgató úr.
Az egészség jegyében a szûrõvizsgálatokon kívül sportolási lehetõség is adott a rendezvényen, Béres Alexandra fitnesz világbajnok szabadtéri aerobik órájához csatlakozhatnak az érdeklõdõk, valamint a nap folyamán fitnesz eszközök kipróbálása is biztosított. Az egyes betegségek kialakulásáról, megelõzési lehetõségeirõl tudhatnak meg többet az Agora sátorba látogatók, ahol Krizsó Szilvia moderálásával zajlanak egész nap a tájékoztató jellegû elõadások nagykanizsai szakemberek közremûködésével. Színes nõi témákban érdekes beszélgetésekbe kapcsolódhatnak be mindazok, akik Radványi Dorottya mûsorvezetõ és vendégei beszélgetéseit hallgatják meg a Richter a Nõkért sátorban. Béres Alexandra fitnesz világbajnok az egészséges életmódról, étkezésrõl és a megfelelõ mozgásról ad praktikus tanácsokat, Rudolf Péter színmûvész, a program fõvédnöke a helyes életvitel, a munka mellett is megvalósítható egészséges életmód kialakításáról beszélget a résztvevõkkel. Példaértékû nõi sorsokat, történeteket ismerhet meg a közönség a Richter Aranyanyu Díj és Terézanyu pályázat kapcsán. A beszélgetés Nagy Tímea olimpikonnal, zsûritaggal, Kriston Andreával, a Kriston Intimtorna módszer kidolgozójával, valamint Dr. Kenessey Andrea Richter Aranyanyu Díjazottal.
A családi esemény széles programkínálattal rendelkezik, a szûrések, elõadások, beszélgetések mellett a színpadon zenés-táncos produkciókat élvezhet a közönség. A színpadon fellép a Swans Balett és Tánciskola, a Szan-dia Fitness Sport Club, a Zalagyöngye Néptáncegyüttes, valamint az Eraklin Táncklub. A táncos színpadi produkciók mellett élõben jelentkezik a helyszínrõl a Class FM kívánságmûsorával Garami Gábor.

Kanizsa2015-05-12 13:46:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül