Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047072    
Honlapkeszites

Magyarország települései képeslapokon

Különleges kiállítással várja olvasóit, a látogatókat a Halis István Városi Könyvtár. Egy nagykanizsai polgár, Nemesi László hosszú évek során hazánk településeirõl összegyûjtött képeslapjainak monumentális tablóját tekinthetik meg a hónap végéig az érdeklõdõk. A kiállítást Dénes Sándor polgármester nyitotta meg.


A több mint 3000 képeslapot is meghaladó gyûjtemény megyénként került elhelyezésre a diákok segítségével a könyvtárban. Így a képek több mint 80 méter hosszan díszítik az épület szintjeit, felsorakoztatva mindazon kincset, melyek hazánk páratlan értékét jelentik – hangsúlyozta a polgármester.
Nemesi László 1927-ben született Nagykanizsán, és 2014. május 7-én halt meg szintén Nagykanizsán. Iskoláit részben szülõvárosában, részben Csáktornyán végezte, mivel édesapját vasutasként Csáktornyára helyezték. Az utazás szeretetét hazulról hozta magával, ha tehette, utazgatott a családjával.
Nyugdíjasként, megnövekedett szabadidejében elkezdte járni az országot. Mindenhonnan hozott képeslapot, így lassan az egész ország ott hevert elõtte képeken. Ahová a nagy távolság miatt nem tudott elmenni, felvette a kapcsolatot a polgármesterekkel, akik kivétel nélkül készséggel küldtek anyagot a településükrõl.
A megnyitóbeszédet követõen a képeslapgyûjtõ fia, Nemesi László mondott köszönetet a könyvtár munkatársainak és a segítõ diákoknak. A kiállítás megszervezésével méltó módon emlékezhettek édesapjára, a halálának 1. évfordulóján.

B.E.2015-05-09 06:28:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül