Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54776981    
Honlapkeszites

Egészségnap Nagykanizsán

Egészség ezreknek, milliók a kórháznak elnevezéssel Richter Egészségváros rendezvény lesz május 16-án az Erzsébet téren, mely egészségnap részleteit Dénes Sándor polgármester és dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház fõigazgatója ismertette.


– Az egészség a legnagyobb kincsünk, melyet addig, míg megvan, különösebben nem értékelünk. Természetesnek vesszük. De a megelõzés is nagyon fontos – kezdte Dénes Sándor. Hozzátette, a május 16-i rendezvény a megelõzést, a szûrést szolgálja, így mindenki visszajelzést kaphat az aktuális egészségi állapotáról A polgármester kiemelte, az egészségnapra a városban élõk mellett a környezõ falvakban élõket is várjuk.
– Úgy gondolom, hogy ez a nap szép példája annak, hogy bár 2012 májusától a kórház már nem a város önkormányzatának a fenntartásában áll, de mégis tudunk együtt dolgozni – tette hozzá a fõigazgató.
Kiemelte, reggeltõl estig tartó rendezvénysorozattal várják az érdeklõdõket az Erzsébet téren május 16-án, ahol lesz egy központi színpad, illetve szûrési és tanácsadási pontokat állítanak fel. Ezt követõen emelte ki a szûrések fontosságát, hiszen Magyarországon, így megyénkben is a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a daganatos megbetegedések elõfordulása rendkívül magas. A magyar emberek hajlamosak az alaptünetek elbagatellizálására, így csak késõn kerülnek az orvoshoz.
Az egészségnapon lehetõségük lesz az érdeklõdõknek koleszterinszint- és vérnyomásmérésre, csontritkulás- és csontsûrûség mérésre, asztma és prosztata szûrésre, BMI meghatározásra egyaránt. Tanácsokért fordulhatnak a szakértõkhöz memóriazavarral, nõgyógyászati problémákkal vagy szorongással is. A gyerekeket pedig gyermeksarokkal és játszóházzal várják.
– A nap célja alapvetõen az, hogy a prevenciós szemléletet, az egészségtudatos magatartást erõsítsük az itt élõ emberekben – hangsúlyozta.
Ahogy a fõigazgató hozzátette, a nagykanizsai lakosok azzal, hogy részt vesznek a rendezvényen, nem csak saját egészségük megõrzéséért tehetnek, hanem aktivitásukkal hozzájárulhatnak a Richter Gedeon Nyrt. által a kórház számára felajánlott két millió forintos adományalap növeléséhez. Az adományalapot a résztvevõk minden egészségügyi szûrésért, tanácsadásért, programon való részvételért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az adományalap összegét. A kórház által kitûzött cél pedig az, hogy a CT berendezés az intézmény tulajdonába kerüljön.

V.M.2015-05-06 08:21:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül