Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51112278    
Honlapkeszites

Ismerõs Arcok a Medgyaszay Házban
Péntek este a nemzeti-rock kedvelõivel telt meg a Medgyaszay Ház színházterme, ahol a Nagykanizsaiak a Nemzetért Hagyományõrzõ Egyesület meghívására az Ismerõs Arcok együttes régi és új slágeribõl szemezgetett. Nyerges Attilát és együttesét a lelkes közönség szûnni nem akaró tapsviharral ráadásjátszásra kérte. A koncert után a zenekar vezetõjét arról kérdeztük, hogy országos médiatámogatás, sztárolás nélkül miként sikerült ilyen nagy népszerûséget szerezni? Vagyis milyen az élet a média hátszele nélkül?

- Megszokott. A tízéves mûködésünk alatt végig ennek voltunk kitéve. Az elsõ két év sértõdöttsége után nem tulajdonítottunk jelentõséget a médiumoknak mivel láttuk, hogy a közönségünk így is utat talál hozzánk. Így talán tartósabb a barátság, a kapocs a hallgatóságunkkal. Akik hozzánk hasonlóan vélekednek az élet dolgairól dalaink meghallgatása után biztosan körünkben maradnak.

- Ma este mûsorra tûzték József Attila, Tiszta szívvel c. versét. Mi adta az apropóját?
- Úgy igaz a történet, hogy mi egy Orszácky Miklós feldolgozást hallottunk a versrõl. Nagyon megtetszett, annál is inkább, mert József Attila sorai aktuálisabbak, mint valaha. Nagyon szeretjük ezt a verset, fontos része lett mûsorunknak.
- Ízelítõt hallhattunk a megjelenésre váró új album anyagából. Mikorra várható megjelenése?
- Ez lesz az ötödik lemezünk. Eddig hagyományosan õsszel adtuk ki albumainkat. Valószínûleg idén is ragaszkodunk hagyományainkhoz. Hála Istennek egész nyáron sok fellépésünk van. Ha csúszunk egy kicsit, az azért lesz, mert szeretnénk az Éberálom címû lemezünkhöz hasonló színvonalú hanganyagot az asztalra tenni. A dalokon még dolgozunk, de bizton állítom, hogy nem lesz okunk szégyenkezésre.
- A zenekar dalaiban sokat foglakozik nemzeti sorskérdésekkel. Mi a zenekar üzenete a nemzet felé ebben a testet, lelket próbára tevõ idõben?
- A nemzeti sorskérdések közül elsõsorban a trianoni tragédiával foglalkozunk, mert ez ma is sorskérdése hazánknak. Üzenet? Talán annyi, hogy tegyék azt, ha idegen közegben vannak - mint néha a zenekarunk - forduljanak azoknak az embereknek irányába, akikben megbíznak. Forduljanak barátaik felé, szenteljenek több idõt családjuknak. Próbálják átélni ezt az idõt, mikor nem élhetünk nyugalomban, biztonságban és felszabadultan. Bízom abban, hogy egyre közelebb van ez az idõ.
Czene Csaba

2009-04-07 09:20:06


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül