Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389575    
Honlapkeszites

„Hildesek” találkozója
1968. óta ismeri el Hild János díjjal a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) a településfejlesztésben, illetve -rendezésben urbánus értékeket, kimagasló településkultúrát felmutató helységek, személyek munkáját. Nagykanizsa elõször 1981-ben érdemelte ki a kitüntetést, s most ismét büszkélkedhet azzal, hogy magáénak tudhatja. A 2009-es Hild-díjat, mely az „Együttmûködés a városközpontok megújításában” címet kapta, azon a két napos rendezvényen adták át, melynek elsõ napját városunkban tartotta a MUT.

A meghívottak Deák Varga Dénessel, Nagykanizsa fõépítészével bebarangolták Kanizsát, majd a Medgyaszay Házban Marton István polgármester üdvözlõ szavai és Aczél Gábor, a MUT elnökének köszöntõje, valamint a 15 éves Orff Ütõegyüttes zenei bemutatója után belekezdtek a szakmai délutánba. A városközpontok megújítása, az azzal kapcsolatos pályázatok, tervek szerepeltek fõ témaként az elõadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken.

A tapasztalatcseréket mintegy megszakítva nyitották meg azt a kiállítást, melyen kanizsai építészek legkülönbözõbb munkáit tekinthették meg a vendégek: lakóépületek, templomok, bevásárlóközpontok, iskolák szerepeltek a palettán.
A találkozó második napját a szintén Hild-díjas városban, Csurgón töltötték, ahol megismerhették a város múltját és jövõjét, illetve átadták az egyéni Hild János díjakat is.
S.E.


2009-04-07 09:16:27


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül