Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765558    
Honlapkeszites

Bor és színház, irodalom és csokoládé találkozása Keszthelyen

Elsõre talán meghökkentõ párosítású programokat kínál a következõ napokban a keszthelyi Balatoni Múzeum, ahol egyebek mellett a bor és a színház, az irodalom és a csokoládé, illetve az olasz életérzés és a magyar virtus randevúzik egymással - tájékoztatta az intézmény marketingese az MTI-t.


Csontos Lilla arról számolt be, hogy Elõnyári kalandok a neobarokk Balaton Kultúrpalotában lilában és nap-színekben címmel állítottak össze programcsokrot, amelynek elsõ állomása május 2-án, azaz szombaton a Kultúr-sokk lesz, amelyet a bor és a színház találkozása válthat ki. Fõszereplõje Levkó Esztella színmûvész, aki az általa elõször Japánban bemutatott Kisvárosi Lady Macbeth címû monodrámát adja elõ, illetve Gajdics Péter borász-sommelier, aki Pop, rock, rosé címmel tart borkóstolást, elõadást.
Május 6-án kultúrdesszertet kínál a múzeum az ínyenceknek, mégpedig az irodalom és a csokoládé párosításával, a Balaton által inspirálva. Cséby Géza irodalomtudós, író, mûfordító A Balaton az irodalomban a kezdetektõl napjainkig címmel mutatja be a magyar tenger lírai, prózai irodalmát, míg Kovács Emõke, az Artis Csokoládémûhely csokibûvészmestere a világsikerû Csokoládé címû francia film hangulatát varázsolja a Balatoni Múzeum falai közé kézmûves finomságaival.
A kultúrák találkozása május 9-én az olasz életstílus és a magyar virtus randevújával folytatódik, mégpedig egy családi nap keretében. A múzeum parkjában olasz veteránautókat láthat a közönség, odabent pedig egy olasz kortárs festõ, Guido Vedovato alkotásaiból, illetve Szabó Csilla fotográfus toszkán tájakról készült fotóiból álló tárlatot tekinthetnek meg. A napot divatbemutatóval és olasz dallamokkal is színesítik.
Mint Csontos Lilla hozzátette: a sajátos összeállítású programok ihletõi a múzeum alapítói voltak. A múlt század elején ugyanis egy klasszikus múzeumnál eleve többet kívántak létrehozni, a különbözõ területek találkozását is jelentõ kultúrpalotát álmodtak Keszthelyre. Ennek jegyében született meg a programcsokor, amellyel a Nyitott Balaton Tavasz rendezvénysorozathoz is csatlakozik a Balatoni Múzeum.

 

MTI - Kanizsa2015-05-01 11:39:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül