Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400471    
Honlapkeszites

Cseresnyés Péter: 2016 az adócsökkentés éve lesz

Az elmúlt idõszakban olyan hírek juthattak el mindenkihez, ami optimista jövõképet vázolhat elénk – jelentette ki Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyûlési képviselõje sajtótájékoztatóján. A 2016-os büdzsé – az adócsökkentés költségvetése lesz mondta a politikus.


A parlament a napokban kezdi el a 2016-os év költségvetésének a tervezését, amely a családok anyagi lehetõségeit erõsíti, vagy bõvíti a mostanihoz képest – hangsúlyozta a honatya. Elmondása szerint a mindennapi családi életben is lehet majd érezni a pozitív változásokat. A tervezet több pénzt hagy az egyes családok zsebében. Igazolásképpen az elmondottakat tételesen is megfogalmazta. Alapvetésként mindenekelõtt elmondta: a 2010-es kormányzati ciklustól indult az a gazdaságpolitika, amelyet unortodox gazdaságpolitikának neveznek a közgazdászok, és sokak számára nem volt szimpatikus. Mára viszont bebizonyosodott, hogy mûködik. Ezzel sikerült elérni, hogy Magyarországon ma már nem arról beszélünk, hogy közel 50 százalékos a munkanélküliség a fiatalok körében, illetve 30 százalékos az összlakosság esetében. Évrõl évre több a jövedelme az embereknek, valamint egyre többen élnek meg munkából szerzett jövedelembõl.
Az elmúlt öt év bebizonyította, hogy Magyarország 2010-ben elkezdett reformjai mûködnek, és az is elmondható, hogy ez a kabinet az adócsökkentés kormánya, és szeretnénk, ha az maradna a jövõben is – fogalmazott Cseresnyés Péter. Erre ad lehetõséget az a gazdasági növekedési stabilitás, amely okán az ország iránti bizalom egyre erõsödik, ezért lehetõség van további adócsökkentésekre. Így elmondhatjuk, hogy a 2016-os büdzsé az adócsökkentés költségvetése lesz.
Ezek az adócsökkentések a Nagykanizsán és a Mura vidékén élõknek is újabb segítséget jelentenek, legyen az privát személy, vállalkozó, család, vagy település. Így tulajdonképpen az egész ország érezni fogja a pozitív hatását, hiszen célunk az, hogy mindenki egy picit elõrébb juthasson. Továbbá mindenki számára jó hír, hogy olyan fajta adócsökkentések is lesznek, amelyek mindenkit érintenek – jegyezte meg.
Emlékezzünk vissza arra, hogy a 2010-es döntés óta a 16%-os egykulcsos SZJA-val már több mint 600 milliárd forint maradt a családoknál. Ez fog tovább csökkenni 2016-ban 15%-ra, s ezzel összességében plusz 120 milliárd forinttal több marad 4 millió ember zsebében.
A politikus megerõsítette, az Orbán-kormány nem mond le arról, hogy minél hamarabb egy számjegyûre csökkenjen le az SZJA kulcsa. – A családok terheinek csökkentése 2010 óta változatlanul a fõ célunk. A családi adókedvezmény 2011-es bevezetése óta az idei tehercsökkentéssel összesen már több mint 1000 milliárd forinttal többet hagy a családoknál. Ez pedig azt jelenti, hogy 2016-tól tovább nõ a kétgyermekesek családi adókedvezménye is – részletezte. 2016-tól 2019-ig fokozatosan a jelenlegi 10 ezer forintról 20 ezer forintra nõ a gyermekenkénti kedvezmény, ami 15 milliárd forintos adócsökkentést jelent.
Ezzel az SZJA – csökkentéssel és a családi adókedvezmény növekedésével, egy két átlagkeresõvel rendelkezõ, gyermektelen családnál havi 4700, éves szinten pedig ennek megfelelõen 56 ezer forinttal több marad. Egy olyan családnál pedig, ahol két minimálbéres keresõ van, és két gyermeket nevelnek, havi 7100 forinttal (évi 85 ezerrel) több marad a családi kasszában. Egy két átlagkeresõs, kétgyermekes családnál havonta 9000-9500 forinttal marad több jövedelem.
Cseresnyés Péter végül a legtöbbet vásárolt hús, a sertés tõkehús áfájának csökkenését említette meg, mely 27%-ról 5%-ra (ez fogyasztók számára a már feldolgozott/darabolt formájára is vonatkozik) csökken, és 25 milliárd forintos adócsökkenést jelent.
Ugyancsak tervezésre kerül, és most történik a különbözõ állami közszolgáltatások díjának kidolgozása, mely szerint csökkenhet, illetve van, amelyik meg is szûnhet, s ezzel további 10 milliárdos teher kerülhet le a családok válláról.
Az országgyûlési képviselõ összegzésképpen elmondta: mindezek az adócsökkentések azt jelentik, hogy a dolgozó emberek fizetése emelkedni fog, a két gyermeket nevelõ családok támogatása tovább nõ, a sertéshús és a különbözõ állami szolgáltatási díjak csökkentése és eltörlése pedig a mindennapi nehézségekkel küzdõk számára még nagyobb segítséget jelentenek.

B.E.2015-05-01 07:23:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül