Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772485    
Honlapkeszites

Boldog békeidõk, ötödszörre, Hévíze(n)

Legnagyobb ünnepére készül a fürdõváros, mától, azaz e hét csütörtöktõl. A vasárnapig tartó négynapos, Boldog Békeidõk Hévíze fesztiválon Presser Gábor, a Csík Zenekar, a Budapest Bár, a 100 tagú Cigányzenekar is koncertet ad, de fellép még az Experidance is.


Az április 30-án kezdõdõ programsor nyitánya az a kosztümös felvonulás, mely a 19. század végi, 20. század eleji polgári légkört idézi. Ezen a napon a hévíziek, számos hévízi szállodavendég és sok környékbeli településen élõ századelõs ruhát ölt, hogy a Tourinform-iroda elõl induló, a sétálóutcán és a Schulhof sétányon át a Deák térre érkezõ menet részese lehessen.
A felvonulás ebben az évben különösen hangulatosnak ígérkezik, azon ugyanis Hévíz németországi testvérvárosa, Pfungstadt 55 fõs delegációja is részt vesz. A pfungstadtiak szintén jelmezbe bújnak, s saját, 30 tagú fúvószenekarukkal zenét is szolgáltatnak, s felvonulnak a menettel a nagykanizsai old timer szövetség kerékpárosai is.
Mivel a maga történetében a felvonulás jubileumot ünnepelhet, lévén, hogy ötödik alkalommal tartják, az eddigi évekhez képest újdonságként, jubileumi ajándékként minden korabeli jelmezbe öltözöttet Hévíz Város Borával kínálnak, s a kosztümös vendégeket a dottó is féláron utaztatja körbe aznap a városban. Az éttermek – amelyek közül többen békeidõs menüvel is készülnek – szintén ezen a napon a jelmezes vendégeiket kedvezményekkel fogadják.
A hangulatos felvonulást követõen nívós programok várják a hosszú hétvége hévízi látogatóit.
Május elsején, Hévíz Város Napján a városi ünnepség mellett egy Magyarország történetét bemutató festménysorozatot állítanak ki a könyvtárban, este pedig a Budapest Bár ad koncertet, stílusosan a békeidõs hangulatot idézve.
Szombaton és vasárnap az ExperiDance Production táncosai, a 100 Tagú Cigányzenekar lép fel, itt lesz a Csík zenekar és Presser Gábor is.
A sportrajongók május elsején a Fradi-Hévízi Öregfiúk mérkõzésen szurkolhatnak, melyre a belépés ugyan díjtalan, felajánlásokat azonban egy hévízi kisfiú, a ZTE ifjú játékosa felgyógyulásához örömmel fogadnak.
Mindezek mellett a látogatókat kitelepülõ árusok kínálata, népi játékok, változatos gyerekprogramok is várják – olvasható Hévíz város honlapján.

Kanizsa
 

 2015-04-30 07:12:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül