Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311780    
Honlapkeszites

Könyves Vasárnap

Az október 2-12-ig zajló rendezvényeken a könyvtári tevékenységre hívják fel országszerte a figyelmet – hangsúlyozta Czupi Gyula igazgató a kanizsai programokat ismertetõ sajtótájékoztatóján. Az elmúlt esztendõtõl a rendezvény a Könyvtárak összefogása a társadalomért nevet viseli. A Halis István Városi Könyvtár Összefogás a társadalomért, öszszefogás a kistérség lakóiért címmel két programot hirdetett meg. A programmal az a céljuk, hogy váljon Nagykanizsán és kistérségében az iskolai számítástechnikai oktatás részévé a helyi tartalmak lelõhelyének, a www.nagykar.hu-nak a használata.


A felújítás alatt lévõ Rozgonyi iskola számítástechnikai óráit a könyvtárban tartják. Ezek az órák a könyvtárhasználatról és a nagykar-on való keresésrõl szólnak.

A másik program a Kistérségi könyvtári Kaláka a magánfényképek közösségi használatára azzal a céllal, hogy a csatlakozó könyvtárak segítségével a településrõl, a településen készült magán fotókat digitálisan közzétegyék a település www.nagykar.hu-n található honlapvariációján.

Az október 7-ei program egy újabb kísérlete az intézménynek. Könyves Vasárnapra hívják aznap 14-17 óra között a városlakókat a Halis István Városi Könyvtárba, ahol Oktatóshow, Markó Krisztina Kanizsa várát ábrázoló makettjének avatása, a könyvtár hangoskönyveinek bemutatója, Akadálymentesen guruló séta kerekesszékkel és babakocsival, Babashow, Könyves kóstoló és Nagykarshow várja az olvasókat. A könyves kóstolón nemcsak a könyvtár szakácskönyveit, hanem a könyvtárosok kedvenc ételeit is bemutatják. A program egész ideje alatt a könyvtár minden szolgáltatása mûködik. Aki eddig még nem iratkozott be, ezen a napon ingyenesen megteheti.

B.E.2007-10-05 10:01:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül