Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55407994    
Honlapkeszites

Ünnepi menetrend a vasúthálózaton – Csütörtöktõl visszatérnek a vonatok a Délibe

A hosszú hétvégén a május elsejei ünnepnap miatt változik a vonatok közlekedési rendje. Április 30-ától már a Déli pályaudvar is teljes kapacitásával üzemel, mert a bevezetõ vágányain elvégezték az elõre tervezett felújítási, karbantartási munkákat.

Április 30-án a pénteki, május elsején a szombati, május 2-án az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Május 3-án már a megszokott vasárnapi, május 4-én pedig a hétfõi menetrend érvényes.


Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV az összes rendelkezésére álló, üzemképes jármûvét felhasználja a szerelvényekben. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetõségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsolnak.

Az ünnepi hosszú hétvégére a Déli pályaudvaron is befejezõdött a vágányfelújítás, ezért április 30-án, csütörtökön a hajnali üzemkezdettõl a távolsági sebes-, gyors- és InterCity vonatok mellett ismét minden elõvárosi vonat Budapest-Déli pályaudvarról indul és oda érkezik, újra a vágányzár elõtti menetrend érvényes.

Az április 18. és 29. közötti idõszak elõre eltervezett vágányzára keretében váltó- és síncseréken, valamint vágányszabályozáson kívül a Márvány utcai híd falazatának állagmegóvási munkáit is elvégezték, illetve megszüntetették a vágányzat vízelvezetési problémáit mintegy 90 méteres pályaszakaszon. A felújítási munkák eredményeként a nyári menetrend kezdetére a meglévõ 20 kilométer per órás sebességkorlátozás megszûnik, ezáltal jobban tartható lesz a menetrend, illetve a csúcsidõszakokban elkerülhetõk a torlódások és az ezekbõl adódó késések a Déli pályaudvaron.

A pénztárak elõtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep elõtt elõvételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetõségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül.

Mindezekrõl bõvebb tájékoztatás a http://www.mavcsoport.hu/ honlapon található, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon kérhetõ.

MÁV - Kanizsa


 2015-04-29 12:05:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül