Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408814    
Honlapkeszites

Tánc(város)napja

Több mint 800 táncos, fiesta, dübörgõ ritmusok, géppuska lábak. Tévedés ne essék, nem a rio-i karneválról van szó, hanem a város ünnepének negyedik napjáról, amit méltó módon koronáztak meg a monstre kavalkád résztvevõi.


Valóságos party-hadszíntérré változott Nagykanizsa minden pontja, különösen a belváros, vasárnap. Amerre a szem csak ellátott, izgõ-mozgó táncosokat lehetett felfedezni: legyen szó néptáncról, kangoo-aerobicról, karibi stílusokról, show-dance-rõl, hastáncról – és még folytathatnám a sort vagy tucatnyi mûfajjal. No, nem önkényes, ad hoc illegal buli-merénylet zajlott városunkban, amiért nem mellesleg az Eraklin Táncklub Egyesületet, mint ötletgazda-fõszervezõt illeti a számonkérés (és a nagyon is megérdemelt dicséret).
Ezzel a nagyszabású perfonmansszal ünnepelték meg a Tánc Világnapját (is) kicsik, fiatalok, felnõttek, meg egy kicsit idõsebbecskék, akik egyébként amúgy is valamely táncos „felekezethez” tartoznak. Harminc helyi táncos klub, egyesület képviseltette magát – teljes menetfelszerelésben – a rendezvényen, sõt, még megyénken és országhatáron túlról is érkeztek formációk, hogy bebizonyítsák (többek között): teljes mindegy, ki, mit, hol és hogyan ropja, a lényeg, imádjon táncolni.
Sõt, még a nézelõdõket is berángatták a táncosok egy-egy laza ejtésre, a keleti városrésztõl egészen Mákos Fera fagyizójáig. Ugyanis a táncos „szervezõdések” kivonultak a város több szegletébe, hogy megmutassák, mit is tudnak, illetve, másokat is megmételyezzenek a szenvedélyükkel. Persze, ezzel egyidõben – gyakorlatilag vasárnap kora délelõttõl – az Erzsébet téren és környékén is folyamatosan mentek a különbözõ táncos produkciók. Kora délután pedig – csak hogy még nagyobbat szóljon az amúgy sem kicsi akció – IFA-kra, kisebb teherszállító autókra (vagy saját lábára) pattant a közel 1000 táncos. Naná, hogy féktelen zeneszó közepette, felvonulás vette kezdetét: a Thúry térrõl a városon át, az Erzsébet térig.
Ott aztán elindult a hadd el hadd, jött az össz(népi)tánc. Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke, mint ceremóniamester a színpadról adta az instrukciókat a táncosoknak, akik aztán együtt ropták a szambát, folytköv. további latin táncokat. Hozzájuk még több tucatnyian csatlakoztak a közönség soraiból, nem számított, van-e tánctudás a fenékrázás mögött…
Este hattól viszont már a „vén Európás” Varga Miklós adott koncertet. Az énekest a profi tánc páros, a tv-mûsorból ismert Molnár Andrea és a sármos, jóképû, vonzó Cseh-Szakál Tibor váltotta a színpadon. Nem is akármilyen finálét adtak, amiért nemcsak õket, hanem a nap folyamán aktívan közremûködõ táncosokat szintén riszpekt és hatalmas gratuláció illeti. A profi szervezésért, a rendkívüli táncnapért pedig az Eraklin Táncklub Egyesületé a glória…

Szabó Zsófi2015-04-27 06:38:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül