Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795595    
Honlapkeszites

Pitya pencilesei és ecsetesei

Különleges, némely esetben pedig formabontó alkotásokat tekinthet meg péntektõl a nagyérdemû, Tóth Pitya István grafikus-illusztrátornak köszönhetõen, a Palini Általános Iskola galériájában.


A mûvek (s) remekek a Kendlimajori Ludvig Nemzetközi Mûvésztelepen (is) több ízben „megfordult”, korántsem hétköznapi figura, Pitya figurális, no meg figurálatlan grafikáiból, (tán) festményeibõl adnak tárlatnyi csokrot.
A laza és stílusos mûvész, becsületes nevén Tóth István nem csak szabadlélekkel szárnyal az alkotói égbolton. Ugyanis a jövõ art-generációját (is) istápolja pedagógusként: rajz-és divattanárként Pécstõl Budapesten át.
Tudni illik róla, amellett, hogy számtalan elismeréssel tüntették ki már mûveit, egyúttal õt is, non plus ultra rendszeresen kiállít. Csakúgy, mint április 24.-i kezdettel, délután 14 órától, a Palini Iskolában. Arról majd Lehota M. János esztéta fog fel-felvillantani néhány szösszenetet bõvebben, mit is akar mondani a grafika, festészet nyelvén magáról, magából Pitya. Az ünnepélyes megnyitón mindezek tetejébe köszöntõt mond Magyar Ferenc, az intézmény igazgatója és persze nem maradhat el a diákok énekes-zenés mûsora sem. Fotó: Tóth Pitya István/facebook

Szabó Zsófi2015-04-23 08:35:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül