Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315033    
Honlapkeszites

Megalakult a DEKAnizsa

A DEKAnizsa szervezet tagjai rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak az Erzsébet téri Zenepavilonnál, ahol beszámoltak arról, hogy elfogadták az alapszabályukat, tisztségviselõket választottak, valamint bejelentették április 19-én Országos Korrupcióellenes tüntetés lesz Nagykanizsán.


Tar Mihály, a DEKAnizsa szervezet elnöke ismertette miért jött létre a közösség és mik a céljaik. A DEKAnizsa a Nagykanizsai Demokratikus Kerekasztal megújult, teljesen átszervezett, fél formálisan megalakult utódja. Április 15-én jött létre, amikor a 23 alapító tagból jelenlévõ 17 tag egyhangú támogató szavazatával elfogadták a DEKAnizsa alapszabályát, és megválasztották az ötfõs elnökséget. A szervezet egy hivatalosan nem bejegyzett egyesület, ezért csak fél formális. A DEKAnizsa Nagykanizsán és a Zala megye 3. számú választókerület településein élõ magukat demokratikusnak valló magánemberek és szervezetek összefogása annak érdekében, hogy a városnak és a kistérségnek, legyen esélye elmozdulni onnan, ahova jelenlegi vezetõi juttatták.
– Tagjainak olyan laza szövetsége, mely lehetõséget ad arra, hogy – a mögötte állók összefogásának köszönhetõen – erõs közéleti tényezõ lehessen, mely alkalmas arra, hogy a mindenkori helyi és országos politikáról véleményt alkosson, hozzájárul a jelenlegi kétharmad uralkodásának megszüntetéséhez – mondta Tar Mihály.
A DEKAnizsa célja, hogy megteremtse az esélyét a térségben élõknek, a kis településeknek arra, hogy egy jobb, élhetõbb, a polgáraira odafigyelõ országban emberhez méltó körülmények között élhessenek, és dolgozhassanak. Megértetni a pártokkal azt, hogy sikeresebb közös jövõnk érdekét szolgálja az együttmûködés.
Ezt követõen jelentette be az elnök, hogy április 19-én 16 órától, csatlakozva az országos akcióhoz, korrupcióellenes tüntetés lesz Nagykanizsán, az Erzsébet téren. Ahogy megtudtuk a szervezet tagja lehet minden olyan nagykorú magánszemély, vagy szervezet, aki/amely elfogadja az egyesület alapszabályát, tiszteletben tartja a demokratikus elveket, az emberi méltóságot, elítéli a bármilyen alapon történõ kirekesztõ megkülönböztetést, harcol a társadalom tagjainak esélyegyenlõségéért, és nem fogadja el egyetlen kisebbség, vagy vallási közösség bûnbakként történõ megjelenítését a közéletben
A sajtótájékoztatón Csörge Sándorné, a Demokratikus Koalíció tagja. Göndör István, választókerületi elnök (Együtt a Korszakváltók Pártja) és Teleki László országgyûlési képviselõ (MSZP) elmondták, hogy miért tartják fontosnak, hogy a DEKAnizsa által szervezett korrupcióellenes tüntetésen részt vegyenek, és felszólaljanak.
Göndör István azt emelte ki, hogy tenni kell azért, hogy megszabadulhassunk a korrupt kormánytól. Egyben felszólította Dénes Sándor polgármestert, hozza nyilvánosságra a miniszterelnökkel kötendõ stratégiai nyilvántartásban szereplõ adatokat. Teleki László az együttgondolkodás és az elõzetes társadalmi egyeztetések fontosságát hangsúlyozta

Kanizsa
 2015-04-17 12:10:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül