Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408224    
Honlapkeszites

Rendhagyó fõpróbán a budapesti ÜssDob és a kanizsai ORFF ütõsökkel a Kanizsa Hetilap részvételével
Rendkívüli fõpróbára került sor az ORFF ütõegyüttes két közelgõ koncertje elõtt, melyet alapos szervezés elõzött meg, hiszen a résztvevõk az ország különbözõ pontjain dolgoznak, tanulnak.

A ORFF ütõegyüttes elõször április 4-én lép fel a Honvéd Kaszinóban, közösen a budapesti ÜssDob együttessel, valamint Tommy Viggel, Rod Stewart magyar származású dobosával. A világszerte jól ismert vibrafonista Bücs Angéla 37 helyi növendékével, az amatõr ORFF együttessel közösen fogja eljátszani Duke Ellington egyik nagyon híres szerzeményét, melynek az ORFF hangszereire és zenekari tagjaira átszabott változatát Tommy meglepetéselemekkel, igazi zenei csemegékkel fûszerezte a kanizsai közönség kedvéért. A próbán nagyon elégedett volt a felkészült kis muzsikusokkal.

A dátumválasztás tudatos volt, hisz’ április 4. nem csak felszabadulásunk, hanem a Magyar Jazz Ünnepe is. Május 9-én, a gyõzelem napján kerül sor a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban a 15 éves jubileumi koncertre.
A múlt hétvégi fõpróbán mindenki nagy örömmel zsúfolódott be a zeneiskolai kis próbaterembe, ahol régen volt ilyen népes tábora együtt Bücs Angéla ütõs csapatának.

2009-03-31 08:48:57


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül