Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088955    
Honlapkeszites

Tizenöt év a parketten

Fennállásának 15. évfordulóját jubileumi gálaesttel ünnepelte a Premier Táncklub. A ma már 52 fõt számláló Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ klubja 2000-ben alakult négy fõvel, a tagok és szüleik segítségével, mivel Nagykanizsán akkor még nem volt lehetõség a látványtánc, show tánc lépéseinek elsajátításához.
A tagságot 4-24 év közötti fiatal lányok alkotják Nagykanizsáról és környékérõl.


Az együttes vállalt feladata, hogy hozzájáruljon a tehetséges fiatalok tánctudásának fejlesztéséhez, mozgásra és egészséges életmódra neveléséhez a szabadidõ helyes eltöltése érdekében. A tanórákat Salamonné Kuzma Renáta táncpedagógus, koreográfus, Kuzma Péter professzionista táncos, Végh Nóra táncmûvész és Németh Petra a táncklub vezetõje irányítja. A lányok rendszeres fellépõi zalai, somogyi rendezvényeknek, falunapoknak, báloknak, fesztiváloknak. Több alkalommal kaptak meghívást Budapestre, Debrecenbe, Hévízre, Keszthelyre. Szerepeltek külföldön is, Kovásznán, Finnországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovéniában, Erdélyben.

Az esemény nyitányaként vetített diaképekkel elevenítették fel a táncklub 15 éves történetét. A gálaestet Cseresnyés Péter, a térség országgyûlési képviselõje nyitotta meg. Beszédében utalt arra is, hogy Dénes Sándor polgármester kérte fel a helyettesítésre, mivel õ Kovásznán tartózkodik egy városi rendezvényen. A felkérésnek örömmel tett eleget, hiszen õ is kötõdik az egyesülethez. Elmondta, nyolc évvel ezelõtt találkozott elõször a táncklubbal, és éppen Kovásznán. Azóta hasonló rendezvényeken számos alkalommal köszönthette a nézõket és a táncosokat is. Az együttesben azon túl, hogy sikerre éhes társaságot ismert meg, olyan lányokkal – kisebbekkel és nagyobbakkal –, találkozott, akik örültek a másik jókedvének, és szurkoltak a produkciók eredményességéért. A köszöntõje végén Cseresnyés Péter elismerõ oklevelet adott át az önkormányzat, a polgármester és a maga nevében Németh Petra klubvezetõnek. Az esten 24 koreográfiát láthatott a közönség, a mûsort vendégfellépõként a zalaegerszegi Gála Társastáncklub táncosai színesítették.
A színpadi fellépés után a lányok még nem mehettek haza, mert jubileumi bállal örvendeztette meg õket a klub vezetése. A következõ szereplésük helyszíne várhatóan Olaszországban lesz. Júniusban részt vehetnek a Riminiben megrendezésre kerülõ nemzetközi táncversenyen, ha addig elõ tudják teremteni a szállás és az utazás költségeit.

B.E.2015-04-13 10:17:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül