Ma 2019. j?nius 17. h?tf?,    
Laura napja van.    
Látogatók száma : 41567020    
Honlapkeszites

Vers és prózamondó találkozó Nagy Gáspár tiszteletére

Nagy Gáspár, Kossuth-díjas költõ tiszteletére immár 9. alkalommal rendezett versmondó versenyt a Kanizsai Kulturális Központ.


A versenyt megelõzõen a résztvevõk koszorút helyeztek el a Deák tér 6. számú ház falán lévõ emléktáblánál, melyet a város irodalomszeretõ közönsége 2008-ban állított a költõ tiszteletére. Nagy Gáspár (1949-2007) e házban töltötte nyári vakációit gyermek és ifjúkorában – kezdte beszédét Kovácsné Mikola Mária, a kulturális központ igazgatója, melyben felidézte a költõ nagykanizsai kötõdését is. A helyszínen elhangzott Nagy Gáspár: Megadtad uram címû költeménye Kiss Balázs, a Vasvári Játékszín tagja elõadásában.
Innen a HSMK-ba vonultak a megemlékezõk. Az intézmény Zala Márk Termében Bagarus Ágnes, a Polgármesteri Hivatal Humán és Hatósági Osztályának vezetõje köszöntötte a tanulókat, a pedagógusokat és az érdeklõdõket: egy ember, egy költõ által leírt szavakat, a saját gondolataitokon átszûrve úgy visszaadni, hogy a hallgatót a költõ üzenete megérintse, az egy fantasztikus dolog– jegyezte meg. – Köszönet illet ezért minden pedagógust, felkészítõt és versmondót. A további munkájukhoz pedig azt kívánta, egy-egy siker adjon újabb lelkesedést.
A vers és prózamondó találkozón hét általános iskolai felsõ tagozatos, és tizenöt középiskolás tanuló vett részt.
A – Mihály Péter színész-rendezõ, Tóthné Hegedûs Erzsébet népmûvelõ-versmondó és Gergye Rezsõ, a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ igazgatója, a Nagy Gáspár Alapítvány tagja – által alkotott zsûri, az alábbi döntést hozta:
Általános Iskola felsõ tagozatos korosztályban: I. Szekeres Jázmin, Rozgonyi Iskola. 2. Silló Kinga, BLG. 3. Kiss Alexandra Zrínyi-Bolyai Iskola.
Középiskolás korosztályban: l. Budai Fanni Piarista Gimnázium. 2. Horváth Patrícia BLG. 3. Támba Rebeka, Dr. Mezõ Ferenc - Thúry György Gimnázium és SZKI.
Különdíjat kapott: Olteán Fanni, Pannon Esti Gimnázium Nagykanizsai Kirendeltsége.

B.E.2015-04-12 09:38:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble