Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353425    
Honlapkeszites

Cseresnyés Péter: Teleki megszólalásaival viszályt kelt

- Teleki László, a bukott baloldal képviselõje azzal akar kitûnni a békétlenkedõk közül, hogy még húsvétkor sem hagyta nyugodtan ünnepelni az embereket. Belerondított az ünnepbe és bele ordította a zagyvaságait annak békés hangulatába – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ.


A politikus ezzel arra a sajtótájékoztatóra reagált, amit a szocialista országgyûlési képviselõ nagypénteken tartott a szegénységrõl. Akkor arról is beszélt Teleki László, a fideszes parlamenti képviselõknek mekkora szerepük van abban, hogy alacsonyak a jövedelmek: „nem jutnak az emberek rendes bérekhez”.

- Sajnos, nem ez az elsõ eset – és gyaníthatóan nem is az utolsó – amikor egy MSZP-s politikus újra félre akarja vezetni az embereket. Mivel azt hiszi, az emberek nem emlékeznek arra, kiknek köszönhetik nehéz helyzetüket õk és az önkormányzatok. Melyik felelõtlen, egyéni érdekeket kiszolgáló párt juttatta 2008-ra, csõd közeli helyzetbe az országot – utalt az akkori szocialista kormányzatra Cseresnyés Péter.

Egyúttal felhívta a figyelmet, az említett politikusok tartsanak önvizsgálatot, illetve kérjenek bocsánatot a magyar emberektõl, amiért eladósították az országot és a családokat.

A Fidesz egyéni országgyûlési képviselõje kiemelte azt is, az országot nemcsak eladósították a szocialisták, hanem még a költségvetési számokat is meghamisították. Továbbá összefogtak a bankokkal és a brókerekkel, és belerángatták magyar családok sokaságát a devizahitelek csapdájába.

- Elvették jövedelmük egy részét a közszolgáktól, a közalkalmazottaktól, felemelték a nyugdíjkorhatárt és elvették a nyugdíjasok egy havi nyugdíját. A szocialisták kormányzása idején csökkent a foglalkoztatottság, nõtt a munkanélküliség – hangsúlyozta Cseresnyés Péter.
- Ezzel ellentétben az elmúlt öt évben, a Fidesz kormányzatnak köszönhetõen nem kerültünk Görögország szintjére – utalt napjaink eseményeire. Hanem, már sikertörténetként emlegetik a magyar költségvetés javulását, gazdasági fejlõdését az EU-ban.
- A devizahitelesek problémája több lépcsõben és folyamatosan megoldódik. A foglalkoztatottság, a minimálbér, a jövedelmek is nõnek, az infláció pedig csökken – sorolta a fideszes honatya. Hozzátéve, a pozitív intézkedések sorát még lehetne folytatni, amik szintén a Fidesz érdemei.

- A tények okán azt javaslom a szocialista képviselõknek, valamint azoknak a szocialista polgármestereknek, akiknek felelõtlen intézkedései hatására eladósodott a településük, s a Fidesz kormány adósságátvállalása tette rendbe gazdálkodásukat, nagyobb szerénységgel nyilatkozzanak. Mert még öt év után is csontvázak hullnak ki a szekrénybõl, s ezeket nekik, az úgynevezett baloldali csoportosulás embereinek – akiket egykor szocialistáknak hívott mindenki – köszönhetjük – zárta mondanivalóját Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyûlési képviselõje.

Sz.Zs.
 2015-04-10 14:19:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül