Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54773836    
Honlapkeszites

Szeretem Kanizsát! Na, és te?

Május 22-én nagyszabású, „szédületes, révületes, mágikus” zenei fesztivált szervez a „Szeretem Kanizsát Akciócsoport” az Erzsébet téren. A közösségi, egész várost megmozgató muzikális merénylet mesterhármasát a hazai pop krémje adja. A rendezvényen ugyanis pódiumra lép a Wellhello zenekar, a The Biebers és a Bermuda.


Hetek óta falragaszok, netes hirdetések sejttették, valami készülõben van május utolsó elõtti péntekjére Nagykanizsán. „Ázott rozétól a szerelmes szó”, meg „elnöki üggyé” vált egy-egy népszerû sláger kipattintott, örökmondó sora – egyszóval a kellõ kíváncsiságfelhergelõ-tuning szét volt küldve az online és a live légtérben. Azaz, várható (volt) egy rendhagyó és formabontó program, amelynek részleteirõl kedden le is rántotta a leplet a „Szeretem Kanizsát” mozgalom” nevében a csoport két tagja, Varga László és Tóth Tihamér. A fiatalok maguk kezdtek el – persze, nem néhány napja – azon gondolkodni, mit lehetne azért tenni, hogy Nagykanizsa élhetõbb, szerethetõbb, egyszóval jobb város legyen.
- Ekkor szembesültünk azzal az alapattitûddel, amivel egyébként nagyon sok, magyar városban találkozhatunk, hogy az emberek a megoldásokat mindig, mindenre fentrõl várják. S azt remélik, a politika, a kormány, az önkormányzatok majd segíteni fognak, legyen bármirõl is szó. Ugyanakkor sikeressé csak azok a városok válhatnak, miként a tények is mutatják, ahol a civil szféra is megmozdul és segíteni próbál. Éppen ezért döntöttünk úgy, még ha kicsi dolgokban is, de megpróbálunk különbözõ projekteket megvalósítani: ezáltal élhetõbbé, szerethetõbbé tenni a várost– mondta elöljáróban Tóth Tihamér.
A kreatív csapatnak már korábban is voltak látványos projektjei. A kanizsai Placc Kávézó arculata, design-ja, és a Piarista Iskola „Canteen”-ja szintén a (nem mellesleg papíron, hivatalosan is) szakemberek „társadalmi munkáját” dicséri.
Mindezeket, reményeik szerint, megfejeli az utolsó részletekig átfésült, május 22-i party-projekt.
- A „Szeretem Kanizsát Fesztivál” valóban újszerû kezdeményezés lesz részünkrõl: egy igazi, közösségi szervezésû, lokálpatrióta fesztivál. Olyan fõ fellépõvel is, akinek komoly kötõdése van Nagykanizsához – fogalmazott az egyik szervezõ, Tóth Tihamér.

Egyúttal ismertette az est repertoárját, amelyrõl – pontosabban a fellépõkrõl - a mai fiataloknak nem szükséges szájbarágós háttérkörítést adni. A Wellhello zenekar – Fluor (mizu?) Tomival és Diazzal, a The Biebers és a Bermuda koncertje zsongja be az említett napon, délután-kora estétõl, az Erzsébet teret.
Tóth Tihamér hangsúlyozta: a rendezvény ingyenesen lesz hallható-látogatható a fiataloknak, illetve minden érdeklõdõnek. Pláne akkor (viccet félretéve, anélkül is), ha a legnépszerûbb „f”-betûs, magyarán szólva „arckönyv” közösségi oldalon tetszikelik, egyúttal megosztják a „Szeretem Kanizsát” projektet.
Tóth Tihamér reményét fejezte ki az iránt is, hogy helyi vállalkozások, cégek, magánszemélyek is az egyébként nonprofit –tehát nem saját zsebérlelõ – fesztivál mellé állnak és azt anyagilag támogatják. Erre a közösségi módszerre, akár, a jövõben is építhet, különbözõ programok, projektek megvalósítása során, a sok szorgos, helyi kezet és elmét tömörítõ mozgalom-kommandó.
- Õrület, szédület és az elnökiség legmagasabb foka lesz, amit Kanizsára hozunk. Olyat, hogy a lányok akár melltartókat dobálnak a színpadra és õrülten próbálnak bejutni a backstage-be és a … (inkább nem folytatom, hova – a szerk.) – e mondatok már Fluor Tomitól, a Wellhello zenekar frontemberétõl származnak, aki szintén részt vett a sajtótájékoztatón. Ahogy a csapat másik arca, Diaz.
- Ebben a városban csókolóztam elõször. Itt voltam elõször szerelmes is. Innét indultam a zenei pályára. Fontos nekem Kanizsa – summázta.
Egyszóval, hamarosan fény derül arra, hány szerelmet bír még el a kanizsai „rakpart”, no meg „hány kép fér a nyárba”. Addig pedig maradj „minden villanásra”… Végsõ visszaszámlálás májusig: start!

Szabó Zsófi


 2015-04-09 08:43:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül