Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788479    
Honlapkeszites

Új helyszínekkel bõvül a 10 éves Kultkikötõ

Új helyszínekkel bõvül idén nyáron a 10 éves Kultkikötõ: a szabadtéri színház június 26. és augusztus 29. között Balatonföldvár mellett Balatonbogláron és Balatonfenyvesen, összesen négy játszóhelyen mintegy 180 programmal várja a közönséget.


Az idén 10. nyári évadját kezdõ szabadtéri színház az utóbbi években már a teljes nyári szezon alatt mûködött, most pedig térben is terjeszkedik. Balatonföldvár mellett ettõl az évtõl a Kultkikötõ a helyi önkormányzatok támogatásával Balatonfenyvesen egy, Balatonbogláron két új helyszínen is megnyitja kapuit - olvasható a szervezõk MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az elmúlt 10 év alatt a Kultkikötõ fontos elemévé vált a Balaton kulturális életének és turisztikai kínálatának. Mint írják, a programok látogatottsága 2011 és 2014 között 40 százalékkal növekedett, a tavalyi, meghosszabbított szezont 40 ezer nézõvel zárták.
A zenés és prózai nagyszínpadi és kamaraszínházi elõadások mellett könnyûzenei koncertek, gyerekelõadások, családi rendezvények, kiállítások, filmvetítések, borkóstolók is helyet kaptak a programban. "Mára a teljes nyári szezonban mûködõ összmûvészeti fesztiválként jegyezhetjük a Kultkikötõt" – idézi a közlemény Nagy Viktor ügyvezetõ igazgatót.
A minden eddiginél nagyobb szabásúra tervezett szezon a KFT együttes koncertjével indul, a Kultkikötõ születésnapját pedig augusztus 1-jén a Budapest Bár szuperkoncertjével és meglepetésekkel ünneplik a Balatonföldvári Szabadtéri Színházban.
Balatonföldváron csütörtök esténként kamaraszínházi elõadásokat, pénteken és szombaton nagyszínpadi produkciókat és koncerteket, szombaton és vasárnap délelõtt gyerekelõadásokat kínálnak a nézõknek. Balatonbogláron és Balatonfenyvesen péntekenként és szombatonként tartanak Kultkikötõ-programokat.
Könnyed zenés és prózai produkciókat hoz a Kultkikötõbe a kecskeméti Katona József Színház, a budapesti Thália Színház, az Orlai Produkció, a Játékszín, a Magyarországi Szerb Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház. A határon túlról két produkcióval érkezik a Szabadkai Népszínház, és egy elõadással a felvidéki Écsi Gyöngyi. A kõszínházak mellett független színházi alkotók is megjelennek: a Neptun Brigád egy komédiával, Láng Annamária és a Mezítlábas zenészek pedig egy tangóoperával lépnek fel.
Az idei nyáron a Kultkikötõben olyan színészeket láthat a közönség, mint Lázár Kati, Molnár Piroska, Lukáts Andor, Benedek Miklós, Vári Éva, Takács Kati, Gálvölgyi János, Szabó Kimmel Tamás, Csányi Sándor, Schell Judit, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás vagy Méhes Csaba és Rutkai Bori.
Újdonságként a szervezõk operettgálaesttel is készülnek Peller Károly, Szendi Szilvia és a friss Kossuth-díjas Oszvald Marika közremûködésével.
A nyári programsorozat csúcspontja minden évben a Quimby együttes koncertje – idén a zenekar július 11-én játszik Balatonföldváron.
Mint írják, a kedvezményes jegyvásárlás már elindult, a programról bõvebb információ a www.kultkikoto.hu oldalon található.

MTI - Kanizsa2015-04-07 10:09:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül