Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54776902    
Honlapkeszites

Mûvészetek Völgye - Megújul a 25 éves fesztivál

A Mûvészetek Völgye 25 éves. A fesztivál idén július 24-tõl augusztus 2-ig három településen hatvannál is több udvarban és 35 helyszínen több ezer programmal és fellépõvel készül a Balaton-felvidéken.


 A jubileum alkalmából idén még jobban koncentrálnak a fesztivál alapértékeire és még több energiát fektetnek az újdonságokba. A Mûvészetek Völgye mindig közvetlen, felszabadult légkörû, a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát felsorakoztató programsorozat volt. A 2015-ös rendezvényen is számos különlegesség és újítás lesz - szerepel a szervezõk által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Mint írták, udvart indít a Momentán Társulat, itt tíz napon át szórakoztatnak színházzal, közösségi programokkal, játékokkal. Hajós András programszervezõnek áll, napközben interaktív zenés foglalkozásokat tart gyerekeknek, esténként pedig a Modern Art Orchestra ad koncerteket hazai és külföldi zenei kiválóságok közremûködésével.
A Blue sPot Café idén Blue sPot Majorrá változik, még több zenével és koncerttel a hazai könnyûzene élvonalával. Harcsa Veronika kedvenc elõadóival és lélekmelengetõ programokkal várja a felnõtteket és a gyerekeket. A színházi társulatoknak kialakított színpadon több programmal jelenik meg Pintér Béla Társulata, elõadást tart a Nézõmûvészeti Fõiskola és számos darabot mutat be a Jurányi Inkubátorház több társulata.
Bõvül a komolyzenei helyszínek száma és a Völgybe látogatnak a közmédián sugárzott Virtuózok címû tehetségkutató mûsor fiatal zenészei. Az újjáéledõ Klastrom öt napon át a Fonó Budai Zeneházé, aztán átveszi az irányítást a budapesti promóter/dj/producer csapat, az NVC, a világzenét felváltja az elektronikus életérzés, és egy egész napra felbukkan a Balaton Method klipfilm is. A Hello Wood csapata közelebb költözik a többi helyszínhez, és saját kis falvat, önálló zenei programokat és külön gyerektábort szervez. A Design Terminal napközben workshopokra, esténként koncertekre várja a közönséget.
Természetesen idén is lesz Hobo Klub, az Õsök Házában Szõke András, a hagyományõrzõ Muharay Szövetség, az alternatív zenekaroknak otthont adó Elevenkert, a fiatalok kedvenc falusi romkocsmája, a Gólya udvar, valamint a családok és gyerekek találkahelye, a Kaláka Versudvar.
A fesztiválozók megszokott kék abroszos helyeik mellett új gasztroszereplõkkel és kézmûves sörökkel találkozhatnak a kínálatban. A már kapható jegytípusok bõvültek, a napi, hétvégi és 10 napos bérlet mellett megjelent egy kedvezményes és rugalmasan, bármely napra beváltható ötnapos bérlet. A fesztivál igyekszik új, különleges megoldásokat biztosítani a szállásfoglalásban, és fejlesztésekkel segítik a parkolási folyamatokat - áll a közleményben.

 

MTI - Kanizsa2015-04-06 03:25:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül