Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314802    








Honlapkeszites

Teleki: Nagyböjt ne az év minden napján legyen

Teleki László, az MSZP országgyûlési képviselõje sajtótájékoztatót tartott a városi szervezet helyi irodájában, melynek témája a dolgozói szegénység volt.


Ahogy Teleki László elmondta, az országos kép azt mutatja, bõvült a közfoglalkoztatás struktúrája, viszont a tartós foglalkoztatás nem bõvült, illetve a magánszférában is kevesen tudtak elhelyezkedni. Ebbõl adódóan egyre hangsúlyosabb, hogy nem csak a több mint 4 millió létminimum alatt élõ szegényrõl kell beszélni és a problémáikat megoldani, hanem arról a másfél millió emberrõl is, akik minimálbérért dolgoznak, és „dolgozói szegénységben” élnek.
– Ilyenkor húsvétkor nekik is, ahogy a négymillió embernek nem egy napot jelent a nagyböjt, hanem az év többi napján is hasonló böjtöléssel kell szembesülniük, mert annak ellenére, hogy dolgoznak, csak minimálbért kapnak – mondta az országgyûlési képviselõ.
Hozzátette, az Orbán–kormánynak látnia kellene, hogy a gazdaságot támogatni kell, a felelõs kormány ilyenkor a kis- és középvállalkozásokat megerõsíti és felszámolja a közfoglalkoztatás pillanatnyi helyzetét.
Ahogy elmondta, Zala megyét tekintve rosszabb a helyzet, mivel az itt élõk foglalkoztatási aránya 52,7 százalék, amely az országos átlag alatt van az átlagkeresetekkel együtt. Ez a képviselõ szerint azt mutatja, a megyénkben sem indult meg az a foglalkoztatási lehetõség, mely felszámolná a dolgozói szegénységet és a munkanélküliséget.
– Felelõssége van a kormánynak, a térség országgyûlési képviselõinek, Zala megye összes fideszes parlamenti képviselõjének abban, hogy ne az átlag alatt legyenek a minimálbérek, és ne az átlag alatt legyenek a foglalkoztatotti bérek – hangsúlyozta.
– Felszólítom a fideszes parlamenti képviselõket, hogy számolják fel a dolgozói szegénységet, adjanak nagyobb lehetõséget a dolgozóknak ahhoz, hogy rendes bérekhez jussanak és ne kilátástalanul éljenek, hiszen éjjel nappal dolgoznak – zárta Teleki László.

Kanizsa



2015-04-03 13:11:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül