Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044788    
Honlapkeszites

Nagyszombaton indul az elsõ balatoni hajó

Gõzerõvel készül 169. szezonjára a balatoni hajózási társaság. A menetkész hajókon már csak takarítani kell. Az elsõ hajó hagyományosan húsvét elõtt, nagyszombaton indul el a siófoki kikötõbõl. Április 4-tõl hétvégenként már menetrendszerûen közlekednek a hajók a tavon.


A Szent Miklós lesz az idén az elsõ hajó, amelyik nagyszombaton kifut a kikötõbõl. A 2001-ben Törökországban gyártott hajót két ezer lóerõs motor hajtja, és 550 fõt tud egyszerre szállítani. „A jobb fõmotornak a koromtalanítása majdnem két hónapot vett igénybe, és ezután álltunk neki a hajó összes mûszaki berendezésének a javításának, felkészítésének, kipróbálásának, ellenõrzésének. Most pedig a hajó nagytakarítása folyik” – válaszolt a Hír TV kérdésére Molnár Endre, a Szent Miklós hajóparancsnoka.
Az elsõ hajó ünnepélyes indítása régóta hagyomány a Balatonon. Aznap Balatonfüredrõl mindenki ingyen utazhat rajta. A hajózási társaság az idén nem emel árakat. „A szezon április 4-én indul, akkor csak pár kiemelt állomás vesz részt az indításban, tehát Siófok, Füred, Tihany és Fonyód, és ezt követõen május 1-jétõl lesz az úgynevezett tavaszi menetrend, akkor már bõvített választékkal és bõvített hajóállománnyal, és több kikötõ kapcsolódik be a rendszerbe” – nyilatkozta Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
A szezon egyik újdonsága a Siófok katamarán lesz, amelyet teljes átalakítás és akadálymentesítés után júliusban állítanak szolgálatba – olvasható az mno.hu-n.

Kanizsa
 2015-04-01 13:00:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül