Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358868    
Honlapkeszites

Balatontourist: nõ a kempingek forgalma

A kempingezés reneszánszát éljük, több mint 50 százalékkal nõtt a kempingek elõfoglalása a két évvel ezelõtti adatokhoz képest a Balatontoruist Kft. által üzemeltetett 17 balatoni kempingben, ahol kisebb fejlesztésekkel készülnek az áprilisban induló nyitásokra, a tavalyinál jobb szezonra számítva - mondta Székely Ferenc, a cég általános igazgatóhelyettese az MTI-nek.


Kifejtette: tavaly stagnált, a csapadékos nyár ellenére sem csökkent a forgalom a kempingekben, ahol 173 ezer vendég töltött el 618 ezer vendégéjszakát.
Elmondta, az évek, évtizedek óta visszatérõ, egyre idõsebb vendégkör csökken, helyükre új kempingezõk lépnek. A szokások is átalakulóban vannak: egyfelõl Kelet-Közép Európában egyre több háztartás rendelkezik lakókocsival, lakóbusszal, másfelõl egyre több vendég szeretné élvezni a kempingezés mint életforma örömeit, de nem kíván invesztálni a kempingezéshez szükséges felszerelésekbe. Ezeket ma már egyre inkább a kempingüzemeltetõknek kell adniuk. Tavaly 25 mobilházzal és 45 bérelhetõ lakókocsival nõtt a kempinglánc kínálata, amely az idei szezonra további 50 mobilházzal bõvül - mondta Székely Ferenc.
Megfigyelhetõ a vendégkör polarizálódása is. Egyrészt egyre nagyobb az igény a magas színvonalú, nagy alapterületû fedett szálláshelyek és a komfortos parcellák iránt, az áramcsatlakozás mellett a közvetlen víz- és szennyvíz csatlakozással. Másrészt növekszik a kereslet a legtakarékosabb nyaralási formák iránt is. Nõ az igény a kempingeken belüli díjmentes kulturális-, sport- és szórakoztató programok iránt is.
A Balatontourist 17 kempinget üzemeltet, amelyeket az idõnként változó tulajdonosoktól bérel.
Idén a cég elsõ kempingje április elsején nyit Zalakaroson, amit április közepén további három követ, a Balatonakali Strand-Holiday Kemping, a Keszthely Zala Kemping és Üdülõfalu és a Vonyarcvashegy Park Kemping és Üdülõfalu, majd májusban valamennyi megnyitja kapuit.
A cég balatoni kempingláncát folyamatosan értékeli az európai piac. Ezek közül legmeghatározóbb a kempingezõk bibliájának számító, több mint 2800 kempinget felsorakoztató ADAC Német Autóklub kempingkatalógusa, amibe már bekerülni is rangot jelent - fogalmazott Székely Ferenc. Jelentõs eredménynek nevezte, hogy szerepel benne a Balatontourist 15 kempingje, a révfülöpi Napfény Kempingje pedig a Balaton körül egyedüliként elnyerte az idén bevezetett ADAC TIPP kiemelést. Ezt a nem luxus-kategóriás, de több téren is kiváló teljesítményt nyújtó kempingek kaphatják meg.
Az Igazságügyi Minisztérium honlapján fellelhetõ hivatalos információk szerint a társaság nettó árbevétele 2013-ban 1,3 milliárd forint volt, amely a társaság közlése szerint 2014-ben 1,7 milliárd forintra emelkedett. 2014-ben az adózás elõtti eredmény a nem végleges adatok szerint eléri a 2013. évi 141 millió forintot. A társaság 2014-ben 25 mobilházzal és 45 bérelhetõ lakókocsival növelte kínálatát, melyet 2015-2016-ban további 25-25 mobilház követ. Évente 100 millió forintot meghaladó összeget fordít beruházásokra, a kempingek mûszaki állapotának javítására és a vendégfogadási színvonal emelésére.

 

MTI - Kanizsa2015-03-23 05:40:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül