Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358550    
Honlapkeszites

Barátságokat erõsítõ dalos találkozó a Kodályban

Immár 8. alkalommal rendezték meg a hagyományõrzõ dalos találkozót a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Házban. Az eseményen bemutatkozó 17 csoport Nagykanizsáról, Babócsáról, Újudvarról, Eszteregnyérõl, Palinból, Nagyrécsérõl, Szepetnekrõl, Fûzvölgyrõl, Lovásziból, Zalakomárból, Fityeházról, Zalaszentbalázsról, érkezett.


A megjelenteket az intézmény vezetõse, a MOL Bányász Nyugdíjas Klub és a Mamik Hagyományõrzõ Dalkör nevében Kámánné Szép Terézia igazgató köszöntötte.
Megnyitó beszédében Dénes Sándor polgármester a hely szelleméhez méltó módon Kodály Zoltán egyik fontos alapelvét idézte meg: „a zenei írás-olvasás elsajátítása legközvetlenebbül a mindenki által hozzáférhetõ hangszerrel, magával az emberi hanggal érhetõ el. Zenei nevelésünk alapvetõ bázisa a karéneklés, melynek egyik fontos rétegét az öntevékeny együttesekben tömörült dalosok alkotják.” – Ahogy nemzetünk legnagyobb zenei pedagógusa is megemlíti, az öntevékeny együttesek alkotják városunk és nemzetünk szinte láthatatlan kötõszövetét, mely összetartja az egyéneket, s eközben átörökíti generációról-generációra azokat az értékeket, melyek meghatározzák a világban való karakteres és önbecsülésre méltó helyünket – hangsúlyozta a polgármester. Végül azt kívánva, hogy továbbra is dolgozzanak együtt, és énekeljenek mindannyiunk örömére.

A köszöntõket követõen elsõként a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház MAMIK Hagyományõrzõ Dalköre lépett a színpadra. Az egész délutánt betöltötte a népdal, magyar nóta és a néptánc barátságokat erõsítõ ereje.

B.E.

További képek a galériában.2015-03-20 09:10:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül