Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314740    
Honlapkeszites

A DK-s Horváth Jácint egyetlen célja, hogy lejárassa Kanizsát

A város egyik szerzõdésével és egy nagy beruházásával kapcsolatban fogalmazta meg gondolatait Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselõje keddi sajtótájékoztatóján. Az állításokkal kapcsolatban néhány pontosítást szeretnénk közölni.


Nagykanizsa Megyei Jogú Város és a Strategopolis Kft. szerzõdése valóban megszûnt, pedig nagy lehetõségeket rejtett a megállapodás. Sajnálatos, hogy Horváth Jácint önkormányzati képviselõként nem tartja fontosnak, hogy Zala megye két nagyvárosa együtt fejlõdhessen, hiszen az elsõ pillanattól kezdve ostorozza a megállapodást, amelyet tudomásunk szerint a városunk mellett Zalaegerszeg is megkötni kívánt. A szerzõdés eredményeképpen munkahelyeket teremtettünk volna a régióban, élénkült volna a gazdaság. Úgy tûnik, hogy Horváth Jácint nem örült volna annak, ha munkanélküliek számára teremtünk új lehetõségeket, közösen Zalaegerszeggel. A képviselõ által feltett kérdések folyton azt sugallták, hogy szerinte nem szabad összefogni, egyedül kell maradni és nem közös erõvel, hanem önállóan kell elõrelépni. Kár, hogy Horváth Jácint aknamunkája végül sikerre vezetett.

A városrekonstrukció 2. ütemével kapcsolatban el kell mondani, hogy egy nagy beruházásról van szó. Horváth Jácint korábban a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetõje volt, vagyis neki igazán tudnia kell, hogy egy ekkora beruházás milyen elõkészületeket igényel, illetve azt is, hogy a kapkodás, a sietség nagy károkat tud okozni. A hosszú szakmai egyeztetõ folyamat során több változás és változtatás nehezíti a munkát, de nincs mit tenni, a végsõ siker érdekében végig kell járni ezt az utat. Az elõkészítés során például egyeztetni kell a közmûveket, de ezt Horváth Jácintnak pontosan tudnia kellene, hiszen feltételezzük, hogy ért ahhoz a munkához, amit korábban végzett.

Összességében kijelenthetjük, hogy a fenti két ügyrõl tartott sajtótájékoztatón Horváth Jácint semmi mást nem akart, csak lejáratni az otthonunkat, Nagykanizsát.

Nagykanizsai FIDESZ-KDNP Frakció2015-03-17 20:12:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül