Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357488    
Honlapkeszites

Zalai borászatok mutatkoznak be Miklósfán

A Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör idei szakmai programjaiban a szokásos növényvédelmi képzésen túl, célul tûzte ki a zalai borászatok megismertetését tagjaival.


A Bussay pincészet, a Cézár pincészet és szûkebb pátriánk pincészeteinek megismerése óta tudjuk, lehet Zalában is jó borokat készíteni! Ilyenkor a téli hónapokban helybe hívjuk a borászokat, hogy bemutassák borászatukat, borkészítési technológiájukat és boraikat. Ennek a programsornak a kezdõ elõadásaként a vonyarcvashegyi Papp és fiai Pincészet mutatkozott be a miklósfai Mindenki Házában – írja blogjában Imrei Ferenc.
A több generáció óta borászattal foglalkozó család Vonyarcvashegy, Balatongyörök és Balatonederics déli lankáin termel szõlõt és készít zömében hagyományos hordós érleléssel bort. A kóstolóra is két éves nedûket hoztak, amelyek közül kiemelkedett a Budai Zöld és Szürkebarát különleges ízvilága.
A második zalai borászati bemutatkozásra március 14- én került sor, amikor Kovács Ottó ismertetett meg bennünket nagyradai pincészetének módszereivel és boraival.
A 10 hektárnyi szõlõ termését hagyományos és reduktív technológiával is borrá érlelik. A jó fröccsnek való Pelso-tól a háromféle évjáratú, más és más ízvilágú Chardonay-kon keresztül a Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc Cuvée-ig üde radai borokat kóstolhattunk, melyek állítólag még a "radai rossebre" is gyógyírt jelentenek.
Kellemes meglepetése volt a programnak és egyben "történelmi" pillanat is Kertbarát Körünkben, amikor két ifjú hölgy felvételét kérte tagjaink közé. Vörös Emõke és leánya, Lesták Eszter a 70-71. tagjai lettek a miklósfai körünknek, jelezve, hogy jó közösségként, változatos programokkal állunk nem csak tagjaink, de minden érdeklõdõ rendelkezésére.
 

A teljes bejegyzés és az eseményen készült fotók itt érhetõk el.
 

imreiferenc.blogspot.hu - Kanizsa2015-03-16 06:24:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül