Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788454    
Honlapkeszites

Régi-új Tour de Zalakaros

Zalakaros városa elkötelezett az aktív pihenés mellett, ezért rendezik meg idén is a kerékpárosok és a családok között évrõl-évre népszerûbb, és több résztvevõvel induló Tour de Zalakarost. A kerékpáros túra és verseny szervezését 2015-tõl a Vuelta Sportiroda vette át.


A régi-új Tour de Zalakarosról a város alpolgármestere Czirákiné Pakulár Judit mesélt a 38. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás és az azzal párhuzamosan megrendezett Bringaexpo zárónapján.

A Zala megyei fürdõvárost június 19-tõl veszik ismét birtokba a kerékpárosok. A kerékpáros túra és maraton, az elmúlt években hazánk egyik legjelentõsebb bringás turisztikai eseményévé nõtte ki magát. 2014-ben a Tour de Zalakaros futamaira, mintegy 1300-an neveztek, ezzel az ország legnagyobb létszámú bringás eseményei közé csatlakozott. Népszerûségét annak is köszönheti, hogy három különbözõ távon mindenki megtalálhatja az állóképességének megfelelõt.

A családok és kerékpáros túrázók számára kiváló lehetõség a formába lendüléshez a Kis-Balaton bringatúra, mely a kitûzött 33-km-es távolságával minden sportkedvelõ számára teljesíthetõ. Tapasztalatból mondhatjuk, hogy még azok is le tudják tekerni a távot, akik eddig csak a közértig kerekeztek le meg vissza.

A látványról, ami az útvonal mentén vár minket pedig csak áradozni lehet. Tekerés közben ugyanis áthaladunk a Kis-Balaton védett területén is, ahol közelrõl találkozhatunk a tó érintetlen madár és növényvilágával. És mivel senkit sem hajt a tatár, maximum az éhség - de még erre se lehet gondunk, mert két jól felszerelt pihenõ vár minket az út során - ezért nyugodtan megcsodálhatjuk a kellemes nyári melegben zümmögõ tájat és a békésen horgászgató csoportokat a parton.

Aki azonban már komolyabban ûzi eme sportot, annak a Zalai-dombság meseszép táján keresztül vezetõ 60 kilométeres teljesítménytúra kihívásait ajánlják a szervezõk. Emellett a 118 kilométeres maratoni megmérettetés, a kemény emelkedõket és a hosszabb távokat keresõ amatõr országúti versenyzõknek ajánlott.

A nevezés mellé több ajándék is jár. Az indulók névre szóló rajtszámos pólót, valamint ajándék belépõjegyet is kapnak a Zalaszabarban található kalandparkba, ahol az aktív pihenést, ökoturizmust kedvelõ fiatalok és baráti társaságok is remek kikapcsolódási lehetõséget találnak. A gyermekkel érkezõ családok számára is aktív outdoor élményeket kínál a Zobori KalandoZoo néhány percnyire a fürdõvárostól.

A 7 vezér Történelmi Kalandpark Garaboncon, Zalakaros határában, szintén belépõvel jutalmazza meg a résztvevõket. Az idõutazás során hét jurta eleveníti meg honfoglalás történetét. A jurták mellett álló várban a magyar királyokkal ismerkedhetnek a látogatók.
 

Forrás: VJM.hu/zalakaros.hu

A nevezni szándékozók kattintsanak ide.
 

Kanizsa2015-03-15 06:19:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül