Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357194    
Honlapkeszites

Folytatják a kórházak informatikai infrastruktúrájának fejlesztését

A kórházi informatikai infrastruktúra fejlesztésének folytatására 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre - közölte Divinyi Zsombor, a márciusban megalakult Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fõosztályvezetõje újságírókkal kedden Siófokon, egy szakmai konferencián.


Az ÁEEK irányításával és konzorciumi partnere, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. közremûködésével megvalósuló projekt felelõse hangsúlyozta: az Európai Unió által 70 százalékban, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap által 30 százalékban támogatott program önmagában nem értelmezhetõ, folytatása egy már lezárult - két ütemben mintegy négy és fél milliárd forint értékû - központi informatikai fejlesztésnek.
Ennek az idén már elindult projektnek a célja, hogy a fekvõbeteg- és járóbeteg-ellátó egészségügyi intézmények a számukra biztosított, összességében mintegy nyolcezer informatikai eszköz, szoftver és licenc segítségével "egy virtuális központi térbe csatlakozva egymással is tudjanak kommunikálni" - mondta a fõosztályvezetõ.
Hozzátette: a tervek szerint a jövõ õsszel lezáruló fejlesztés 198 egészségügyi intézményt, minden hazai kórházat érint.
Az ÁEEK szervezésében kedden kezdõdött kétnapos siófoki konferencián a mintegy 350 résztvevõt - a kórházak informatikai szakembereit - a projekt részleteirõl és az üzemeltetéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról tájékoztatják.
 

MTI - Kanizsa2015-03-11 06:34:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül