Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396129    
Honlapkeszites

Tizenhárom nyári színházi elõadást mutatnak be az Egervári várkastélyban

Tizenhárom színházi elõadást mutat be nyáron a Turai Ida Színház Egerváron, a Nádasdy-Széchényi-várkastélyban. Az elõadások sora június 18-án, Kálmán Imre Cigányprímás címû operettjével kezdõdik el.


A mûsortervet a nézõk kívánságait figyelem bevéve, a nyári esték hangulatához igazodva állították össze: így lesz vígjáték, zenés játék, operett és bemutatnak egy retro musicalt is - tájékoztatott a Turay Ida Színház alapító igazgatója Egerváron, a hétfõi sajtótájékoztatón.
Az Anconai szerelmesek címû zenés komédia díszleteként a színpadon egy olasz kisvárost építenek fel. A programsorozat keretében bemutatják a Hunyadi Sándor novellája alapján készült, Vöröslámpás ház címû darabot, ezt a Maláji lány és a Csak kétszer vagy fiatal címû vígjátékok követik - sorolta Darvasi Ilona.
Hozzáfûzte: különleges színházi produkciónak ígérkezik a Charley nénje címû zenés vígjáték. A Brandon Thomas száz esztendõvel ezelõtt írt eredeti szövegkönyvébõl készült színpadi mûvet teljesen új feldolgozásban, új szöveggel, zenével és dalszöveggel állították színpadra. A mûsoron szerepel Huszti Péter Sárból napsugárból címû elõadása is, amely a színházról, pályatársakról fogni szólni.
Az elmúlt évben nagy sikerrel bemutatott, Csakazértis szerelem címû retro musicalt a közönség kérésére idén ismét mûsorra tûzik. A programsorozat augusztus elsején néptánc gálával, a Zala és a Csepel Táncegyüttes közös bemutatójával zárul.
A Turay Ida Színház Déryné hagyományait követve járja az országot, így Egervárra azokkal a produkciókkal érkezik a társulat, amelyek a legnagyobb sikert aratták - hangsúlyozta Darvasi Ilona.
A szerepeket neves színészek játsszák: többek között Mikó István, Csere László, Hûvösvölgyi Ildikó, Bregyán Péter, Keresztes Ildikó, Nemcsák Károly, Egri Márta, Détár Enikõ, Nyírõ Bea, Xantus Barbara, Nagy Gábor lép színpadra. A Cigányprímás címû operettben Suki István - a Rajkó zenekar vezetõ prímása - és zenekara kíséri az elõadást.
Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a zalai megyeszékhely és az egervári önkormányzat közötti együttmûködésrõl beszélt. A város mintegy 2,5 millió forint fordít arra, hogy a zalaegerszegi polgárok díjmentesen, illetve kedvezményekkel látogathassák a várkastély programjait. A gazdasági és kulturális kapcsolatok erõsítésével mindkét település turisztikai és idegenforgalmi vonzereje növekedhet - hangsúlyozta. A tervek szerint Egervár és Zalaegerszeg között kerékpárút is épül.
Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere emlékeztetett: az elmúlt évben az egervári fesztiválsorozaton tízezernél több, a térségben élõ család vett részt.
Zsuppán Beáta sajtófõnök azt mondta: a következõ esztendõkben a családok szórakozását helyezik elõtérbe a várkastélyban. Két hónapon belül új szálláshelyeket adnak át, május utolsó hétvégéjén gyermekfesztivált, augusztus végétõl szeptember közepéig pedig õszköszöntõ fesztivált tartanak.
 

MTI - Kanizsa2015-03-10 06:00:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül