Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320468    
Honlapkeszites

Reagálás Teleki László tájékoztatójára

Teleki László, az MSZP országgyûlési képviselõjének március 5-ei sajtótájékoztatóján elhangzottakra válaszul az alábbiakról tájékoztatom a zalai polgárokat.
Sajnálatosnak tartom, hogy Teleki László képviselõ úr máshogyan értelmezi azokat a változásokat, amelyek a szociális feladatok ellátását, valamint az államreform keretében megvalósuló szerkezeti átalakításokat érintik. Képviselõ úr a rendszeres szociális segély eddigi rendszerének megszûnésérõl beszél, arra utalva, hogy egymillió ember életét teszik ezzel reménytelenebbé.


Szeretném pontosítani, éppen a szociális biztonság erõsítését szolgálja, hogy márciustól két helyrõl kérhetnek az érintettek támogatást: a jövedelemkompenzációs keret elosztásáról a járások, a kiadáskompenzáló támogatásokról - mint például a lakásrezsi kiegészítése - a helyi önkormányzatok döntenek. A pénzbeli ellátási formák közül a foglalkoztatást helyettesítõ támogatás (FHT) megmarad, az eddigi „rendszeres szociális segély” azonban megszûnik, és helyette bevezetésre kerül az „egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás”. Nyomatékosítanám, hogy a rászorulók továbbra sem maradnak ellátás nélkül. A kormányhivatal kiemelt figyelmet fordított a változásokkal kapcsolatos tájékoztatásra.
A belsõ integrációval kapcsolatban április 1-tõl, az államreform célkitûzései mentén haladva a kormányzat arra törekszik, hogy az államigazgatás hatékonyan és gazdaságosan mûködjön. Az állampolgárok elsõdleges érdekeit szem elõtt tartva hoztuk létre a járásokat, hogy az ügyintézés minél egyszerûbb legyen számukra. Meglepõ, hogy egyesek megkérdõjelezik Letenye járási székhely funkcióját és a térségben betöltött szerepét, miután kormánymegbízottként kiálltam és kiállok azért, hogy Zalában 6 járás legyen és a Letenyei Járás, Letenye székhellyel önálló járásként mûködjön. A járás megszüntetése 2013. január 1 óta sosem merült fel! Letenyén a foglalkoztatási feladatok ellátása az államreform után is maradéktalanul biztosított. Mindez az adófizetõknek (ideértve a letenyeieket is!) kevesebb pénzébe fog kerülni, mivel 4 kormánytisztviselõ irányítása nem igényel még egy magasabb bérû osztályvezetõ foglalkoztatását! Ezentúl az ügyfelek rendelkezésére álló 5 ügyintézõ kolléga továbbra is Letenyén végzi munkáját. A 2015. április 1-tõl bekövetkezõ szervezeti változás semmilyen módon sem fogja negatívan befolyásolni a letenyei munkát.

Rigó Csaba, kormánymegbízott
Zala Megyei Kormányhivatal

Teleki László az MSZP országgyûlési képviselõje lapunkat nem tájékoztatta arról, hogy sajtótájékoztatót tart, így arról mi is csak a zaol.hu internetes portálról értesültünk.Ide kattintva érhetõ el a teljes cikk.

Kanizsa2015-03-07 10:59:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül