Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315044    
Honlapkeszites

Jobbik: Kanizsa sportjáról, a fiatal munkavállalókról és a javító-nevelõ intézetrõl

E három témában tartott sajtótájékoztatót pénteken Gábris Jácint, a Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselõje, valamint Berta Krisztián, a szervezet helyi alelnöke, a VÜB tagja.


Gábris Jácint elsõként a helyben élõ fiatal munkavállalókért emelte fel szavát. Elmondta, többségük továbbra sem tud elhelyezkedni városunkban, illetve más településen, így nem ritkán külföldön keresik a boldogulás lehetõségét.
- Nem kizárólag egzisztenciális, hanem megélhetési elvándorlásról beszélünk. Az ígéretekkel ellentétben nem látunk érdemi elõrelépést az ügyben. A statisztikát hagyjuk. A foglalkoztatók egy része kiscsoportos leépítésekkel, vagy más bravúrral oldja meg, hogy bejelentési kötelezettsége ne keletkezzen. A városvezetés pedig érdemben, úgy tûnik, csak a hivatalosan létezõ ügyekkel foglalkozik, a lakossági és képviselõi jelzésekkel nem – fogalmazott az önkormányzati képviselõ.
Utalt arra is, a Jobbik rövidesen aláírásgyûjtésbe kezd, melynek egyik fontos témája, hogy hasonlóan a nõkhöz, a férfiak is 40 éves munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak, és méltón pihenhessék ki a munkával töltött éveket, és élvezhessék a nyugdíjas éveket.
Ehhez kapcsolódóan többek közt arra is utalt, „jó lenne, ha végre elszámolna az egykoron elvett magánnyugdíjakkal a Fidesz.”
Majd áttért a javító-nevelõ intézet ügyére. Hangsúlyozta: mindez jelenleg azért érdekes, mert minap a NAV ellenõrei kiszálltak és szabálytalanságot találtak az építkezésen.
- Másrészt, a közelmúltban is látott napvilágot olyan megalapozatlan állítás, mely szerint a tiltakozók ellenállása tájékozatlanságból eredt. Ez nem így van, ezt a több ezer tiltakozó nevében a leghatározottabban vissza kell utasítanom, hiszen nagyon is felkészült, szakmai szempontokra és tényekre alapozó felszólalásokat hallhattunk, és írásokat láthattunk az üggyel kapcsolatosan. Ne feledjük azt sem, hogy 4 különbözõ fórumon is tiltakoztak a létesítmény e formán történõ idetelepítése ellen. Több tiltakozó közvetlenül is információkat szerzett, mikor a debreceni javítót, illetve annak környékét meglátogatta. Továbbá, a rendelkezésre álló hivatalos statisztikák, el nem hallgatott hírek, szakmai anyagok éppen elég információt szolgáltattak ahhoz, hogy az emberek joggal tartsanak a várható következményektõl. A Jobbik nem magát a létesítményt ellenzi, hanem az ellen van, hogy ilyen közel telepítsék azt, gyakorlatilag a város szívébe, a belvároshoz és Kiskanizsához közel – közölte Gábris Jácint. Hozzátéve: amint megkezdi mûködését az intézet, árgus szemekkel figyelni fogják az ingatlanok árainak alakulását, a környék közbiztonságát érintõ változásokat, valamint az intézményhez köthetõ híreket, s amint „helyzet” lesz, minden lehetõséget meg fognak ragadni arra, hogy a felelõsöket elszámoltassák.
Ezt követõen Berta Krisztián a VÜB bizottsági tagja, a Jobbik Nagykanizsai Alapszervezetének alelnöke kapott szót. Mondanivalójában a helyi sportüggyel kapcsolatban tájékoztatott. Felidézte, a legutóbbi közgyûlésen döntött a városvezetés a Thury pálya különleges sportterületbõl kereskedelmi-szolgáltató területre való átminõsítésérõl.
- Szomorú, hogy annak ellenére hozták meg ezt a döntést, hogy a környék amúgy is szûkében van használható sportpályáknak. A felújítás helyett inkább kiárusítanák, megszabadulnának tõle. Ráadásul teszik mindezt annak ellenére, hogy a környék – a Mészáros Lázár utca - lakói már többször jelezték igényüket egy ilyen pályára, netán játszótérrel kiegészítve – szögezte le. Egyúttal azt is, hogy a MÁV csarnokot is hagyták és hagyják lepusztulni, a MÁV focipálya mellett található épületeket szintén hagyják leromlani, függetlenül attól, ki a tulajdonos.
- Fényes és szép eredményeket hoznak az ott sportolók, a város így köszöni meg évtizedes munkájukat? A pusztulás lesz sorsa minden, nem városi tulajdonban lévõ sportlétesítménynek, csak, mert a város nem akar vele foglalkozni? – tette fel a kérdést Berta Krisztián. Illetve, azt is, ki a sportért felelõs személy jelenleg az önkormányzatnál.
- Bizzer képviselõ úr hangsúlyozta, hogy milyen fontos a városmarketingre költött pénz. Valóban fontos, de akkor ebben a sport is kapjon hangsúlyos szerepet – mondta a Jobbik helyi alapszervezetének alelnöke.

Kanizsa2015-03-06 18:28:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül