Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51049469    
Honlapkeszites

Tavaszi Mûvészeti Fesztivál idén is

Idén március 14-28. között kerül sor a Tavaszi Mûvészeti Fesztiválra, mely két hetet ölel fel. Tíz különbözõ rendezvényen számos szereplõ lép színpadra a Kanizsai Kulturális Központ intézményegységeiben. Szinte valamennyi mûvészeti ág képviselteti magát, így a komolyzene, a jazz, a népzene, a néptánc, a kortárs képzõmûvészet, az irodalom és a színházmûvészet.


A programokról Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója, Marics Zsuzsanna mûvelõdésszervezõ, Horváthné Gelencsér Edit, a HSMK intézményegység-vezetõje és Kollonay Zoltán számoltak be. A tavaszköszöntõ kulturális programsorozat két hete alatt tíz különbözõ rendezvénnyel várják az érdeklõdõket.
– Az országos hírnevû mûvészek és együttesek mellett helyet kapnak a helyi kulturális élet kiválóságai is – mondta az igazgató, majd hozzátette a fesztivál költségvetése több mint 3 millió forint. A város önkormányzata kiemelten támogatja a rendezvénysorozatot.
A rendezvénysorozat elsõ programja március 14-én lesz 17:30 kor, a HSMK-ban, amikor Szekeres Emil festõmûvész kiállítását tekinthetik meg az érdeklõdõk. 19 órától pedig Kollonay Zoltán és zenekara görög koncertet ad. A megszokottól különlegesebb, varázslatos, új zenei élményt ígér a mûvész.
Március 16-án 19 órától a budapesti Nemzeti Színház vendégjátékára kerül sor, amikor a Szentivánéji álom címû darabot viszik a színpadra. Az elõadást 16 éven felülieknek ajánlják. Másnap ugyanabban az idõpontban a L’art pour l’art Társulat nevetteti meg a közönséget. Mûsoruk címe A postás, aki megeszi a leveleket.
Március 20-án 19 órától Szalóki Ági és együttese lép színpadra A vágy muzsikál – Karády-est címmel. Másnap a Zalagyöngye Táncegyüttes Vonulnak a regruták elnevezésû mûsorukkal szórakoztatja a közönséget. Március 24-én a Medgyaszay Házban Grecsó Krisztián és Dés András estjére kerül sor az irodalom és a zene ötvözésével. A Budapest Bár is városunkba érkezik március 27-én, míg másnap a Kolompos zenekar szórakoztatja a gyermekeket a tavaszváró koncerttel. A programok sora március 28-án 19:30-kor a Syrius Legacy koncertjével zárul.
Ahogy Kovácsné Mikola Mária elmondta, a kulturális rendezvénysorozat az 1990-es években szervezték meg elõször a megújulás jegyében. Fesztivállá az 1998-as években nõtte ki magát, melyet minden évben megrendeznek. A Kanizsai Kulturális Központ létrejöttével bõvült az eseménynek otthont adó helyszínek száma. A fesztivál elismertségét jelzi, hogy az esemény szervezõjeként felvételt nyertek a Magyar Mûvészeti Fesztiválok Szövetségének tagjai közé.

V.M.
 2015-03-04 08:39:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül