Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410999    








Honlapkeszites

Utoljára a 90-es évek legelején volt ilyen jó a foglalkoztatotti létszám

Utoljára a 90-es évek legelején volt ilyen jó a foglalkoztatotti létszám - kommentálta a legfrissebb foglalkoztatási adatokat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.


A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki közlése szerint 2014 novembere és 2015 januárja között 4 millió 127 ezren dolgoztak, 141 ezerrel - 3,5 százalékkal - többen, mint egy évvel korábban.
A miniszter külön kiemelte, hogy a foglalkoztatási ráta 62,5 százalékra nõtt, noha 2010 májusában, a Fidesz-kormány indulásakor a 27 európai uniós tagország közül Magyarország még az utolsó elõtti helyen állt, 54,6 százalékkal. Nem véletlen, hogy az elmúlt hónapokban az EU felmérései szerint Magyarország tudta a legnagyobb mértékben növelni a munkavállalók számát a munkaerõ-piacon - tette hozzá.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-hez eljuttatott kommentárjában kiemelte: továbbra is tartósan 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma. Mint írták, a növekedésnek kisebb része a közfoglalkoztatás, miközben a kormány foglalkoztatási programjainak is köszönhetõen a foglalkoztatottak számának növekedésébõl a versenyszféra egyre nagyobb arányt képvisel.
A tárca szerint a kedvezõ foglalkoztatási adatok pozitívan hatnak a költségvetés bevételeire, emellett a háztartások fogyasztási kiadásait is emelik, ennek eredményeként pedig elõsegítik a gazdaság bõvülését is. A közelmúltban beérkezett makrogazdasági adatok továbbra is folyamatos foglalkoztatás-bõvülést vetítenek elõre - olvasható a közleményben.

MTI - Kanizsa



2015-02-27 10:55:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül