Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353346    
Honlapkeszites

Hitel és hiány, de mégis mennyi az annyi?
Horváth István és Polai József független önkormányzati képviselõk tartottak sajtótájékoztatót a város költségvetésével kapcsolatban. Elõbbi városatya hangsúlyozta, az elfogadott összeg és keretek a helyi FIDESZ – SZDSZ „koalíció” mûve, s felelõtlenség 2,2 milliárd forinttal eladósítani Nagykanizsát a mai gazdasági helyzetben és a forint jelenlegi törékeny állapotában. Ezen állapotok között egyelõre még nem látható, merre fognak (tovább) gyûrûzni vagy haladni a folyamatok. Így véleménye szerint felülvizsgálandó, hogy mindenképpen szükséges-e (most) újabb mûfüves pályák létrehozása, vagy épp a Kalmár utca Dózsa György útra történõ kikötése.

Hozzáfûzése szerint biztosan szívesebben fociznak mûfüvesen a sportolni vágyók, mint salakon vagy füvön, mivel az jobb minõségû, de a mostani felállásban a kivitelezésüket halasztani kellene. (Halkan tennénk hozzá, hogy a magyar technológia és bevett szokások mellett a jobb kitétel nem feltétlenül igaz, mivel egyes kimutatások szerint az ízületek és az izomzat sokkalta nagyobb mértékben van sérülésveszélynek kitéve – s ezzel az országos sportnapilap is foglalkozott a közelmúltban. A mûfüves pályák megfelelõ elkészítéséhez is kellõ tapasztalat és idõ, mi több megfelelõ gondozás szükséges…) Horváth István szerint várni kellene a hitel felvételével fél évet, mégis miképpen alakul a válság, s akkor kellene ismét átgondolni a költségvetés tételeit, összegkereteit. A képviselõ reagált Röst János szavaira is, aki úgy fogalmazott korábban: Marton István és az MSZP-frakció verte szét a FIDESZ-frakciót. Nos, Horváth nyomatékosította, Polai József képviselõ-társával azért léptek ki onnan, mert számos lépéssel, döntéssel nem értettek egyet. Állítása szerint egyértelmû, hogy Röst János szándéka az, hogy a polgármestert eltávolítsák székébõl, s a mostani költségvetés az SZDSZ akarata szerint alakult.

Polai József szintén kitért a FIDESZ-frakcióból történt távozására, melybe nagy mértékben belejátszott, hogy szerinte csupán egy kizárólagos vélemény megformálására nyílt lehetõség keretein belül, s a játszma már egyértelmûen Marton István polgármester eltávolítására ment, melyben a képviselõ nem kívánt részt venni. Pedig, ahogy azt Polai kihangsúlyozta, Marton István személye a lehetséges legjobb megoldás volt, melyet annak idején a FIDESZ ki tudott állítani.
Amint azt Polai József kifejtette, jelen pillanatban kiskanizsai választókörzetében a FIDESZ népszerûsége az SZDSZ-szel való kooperálása végett mélypontra került, s a 2,2 milliárdos fejlesztési célú hitel felvétele irreális, különösen annak tekintetében, hogy a kiskanizsai egészségházra csupán 30 milliót szavaztak meg… 1,5 milliárdig talán még el lehetne menni, de el kell gondolkodni azon, vajon Cseresnyés Péter hatalomban tartása megér-e a városnak még 700 millió forintot…
P.L.


2009-03-12 13:12:49


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül