Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319548    
Honlapkeszites

Lebontották a Teleki utcai romos épületeket, rövidtávú hasznosításként parkoló lesz a helyén

OSB palánk veszi körbe a Teleki utca sarkán álló egykori romos házak helyét. Helyét, mert a városközpont képét rontó épületeket lebontották. Az elsõ lépés tehát megtörtént, ám hogy mi várható ezután arról Karádi Ferenc alpolgármestert kérdezte lapunk.


- A Teleki utca 4-6-8-10 alatt állt régi, a városképet jelentõsen rontó, romos lakóépületek elbontása befejezõdött. A terület végleges tereprendezése még hátra van, amelyet a kivitelezõ a jelenleg sáros, vizes talaj kiszáradását követõen fog elvégezni. A munkaterületet körülzáró palánkot addig célszerû a helyén hagyni, ameddig ez a folyamat le nem zárul - kezdte válaszát városunk alpolgármestere, majd a terület hasznosítására vonatkozóan így folytatta:

- A helyi rendezési terv szerint, „településközpont vegyes” kategóriába sorolt területrõl van szó, tehát a további hasznosítását is ennek az elõírásnak megfelelõen lehet jelenleg elképzelni. Rövid távon - egy járható, jelentõs beruházási költséget nem igénylõ felület kialakítása után -, a kórház környékének parkolási problémáit tudja enyhíteni a bontással felszabadított négy telek.
A jövõt illetõen úgy gondolom, Dénes Sándor polgármester úr, bizonyára meg fogja kérdezni a város számára elõnyös, rövid és hosszú távú hasznosításról az illetékes szakbizottság véleményét és ennek ismeretében fog dönteni a további szükséges intézkedésekrõl - mondta Karádi Ferenc alpolgármester.

Kanizsa
 2015-02-18 15:13:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül