Ma 2022. 10 2.
Petra, Örs napja van.
Látogatók száma : 53343428    
Honlapkeszites

Sportolni jó!

A mozgástudatos-és az egészséges életmód jegyében telik az elkövetkezendõ két nap a Péterfy tagintézményben. A mai, keddi nap során nemcsak az iskola apraja-nagyja korteskedett – különbözõ elõadások révén – a sportolás öröm-gyönyörei mellett, hanem ismert, elismert és hírneves sportolók is, köztük Dr. Lubics Szilvia ultramaratonista.


Az iskola tornatermét szinte zsúfolásig megtöltötte az érdeklõdõ diáksereg, pedagógusaik és a meghívott vendégek, akiket a Kõrösi-Péterfy Általános iskola igazgatója, Kókainé Hámorszki Éva és Dénes Sándor köszöntött. A polgármester gondolataival a sport, illetve a mozgás testet-lelket tápláló hatásairól beszélt. Egyúttal hangsúlyozta, az élet más területén is kamatoztatható, elõnyére váltható a sport.
A Péterfy iskola diákserege igazi sportpéldaképekkel való személyes találkozó jóvoltából is meggyõzõdhetett minderrõl. Dr. Lubics Szilvia, a háromgyermekes futófenomén édesanya, fogorvos képes beszámolóját – a Spartathlon 246 km-es ultramaratoni versenyérõl – ámulva hallgatták gyerekek, felnõttek egyaránt. A hallhatóság – és mindenki más - nemcsak a doktornõ kimagasló teljesítménye elõtt hajtottak fejet. Hanem a Dr. Lubics Szilviára (amúgy is) jellemzõ szerénységre, alázatra is, mellyel saját képességeirõl „nyilatkozott”. S amik – csakúgy, mint elért eredményei, megtett útja – egyaránt példaértékûek mindenki számára.
A rendezvényen Siti Beáta nemzetközi hírû kézilabdázó és Vlaszák Géza, a ZTE kapusedzõje szintén beszélt a jövõ generáció elõtt életének, sportpályafutásának egy-egy jelentõsebb mérföldkövérõl.
De maguk a tanulók is készültek érdekes elõadásokkal: olimpiáról, táplálkozásról, különbözõ sportokról.
A „tehetségnapok” szerdán, különbözõ élményszerû beszámolókkal folytatódnak.

Sz.Zs.

 2015-02-17 11:24:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül