Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353311    
Honlapkeszites

Tóbiás az egészségügyrõl és aktuálpolitikai helyzetképrõl

Az MSZP pártelnöke pénteki, országjáró körútjának Nagykanizsai állomásán Teleki Lászlóval, a párt országgyûlési képviselõjével és a megyei elnökével, Dr. Fodor Csabával közösen tartott, több témában sajtótájékoztatót.


Elsõként Dr. Fodor Csaba köszöntõjében annak adott hangot, hogy a Fidesz mindennap olyan csodás helyzeteket produkál, amik nem a demokratikus játékszabályok szerint zajlanak.
 

Majd, Tóbiás József vette át a szót. Elmondta, országjáró körútján mind a 106 választókörzetbe el szeretne jutni, hogy pártja vezetõivel, képviselõivel, civilekkel és aktivistáival beszélgessen az ország valódi helyzetérõl.
- Ez a valódi nemzeti konzultáció, az információcsere – állította. Elmondta, arról szereznének pontosabb képet, az emberek mit gondolnak a vasárnapi vásárlásokról, a boltok nyitva tartásáról, és mit gondolnak a kormány azon döntésérõl, hogy ily módon a szabadságukat korlátozni kívánják.
Az egészségügyben történõ dolgok szintén elfogadhatatlanok, így a szocialista párt kiáll azért, hogy a meglévõ szolgáltatási rendszer tovább mûködjön.
- Ne bújjon el a Fidesz a múlt számai mögé. Hiszen pontosan tudjuk, a kórházak tartozással küzdenek – fogalmazott. Az intézmények ellátása, szakmai minõsége szenved csorbát. Nem beszélve azokról a dolgozókról, akik esküjüket mindezek ellenére fenn akarják tartani.
- Pedig ez az ellehetetlenüléshez vezet. Nem lehet a múltra mutogatni. Egyértelmû választ várunk minden Fideszes képviselõtõl, mondja meg a választópolgároknak egyértelmûen, hol kívánja biztosítani számukra az egészségügyi ellátást – mondta Tóbiás József.
A megélhetés költségeirõl elmondta, az országban sokan élnek a létminimum alatt. A magyar állam pedig, mint az egyik legnagyobb foglalkoztató,  csekély fizetést juttat a dolgozóknak.
- Minden forrást arra kellene szánnia a kormánynak, hogy az embereket támogassa. Ugyanis igazi érték az ember – mondta a politikus.
Arról is szót ejtett, a kanizsai kórház kapcsán, hogy az emberek még mindig nem tudják, mi lesz a kórházukkal.
 

Teleki László országgyûlési képviselõ e ponton hozzáfûzte: azért is tüntetnek a kórházak átalakítása kapcsán, hogy a meglévõ egészségügyi szolgáltatásokat ne szûkítsék.
- Nem tudjuk elfogadni, hogy a meglévõ értékeket, a betegek és az ott dolgozók jogait csorbítsák – mondta Teleki László. Hozzátéve: õk maguk szabadságharcot folytatnak. Egyúttal sérelmezte, nem kapnak a megye kormánypárti politikusaitól választ a körzetben élõk, mi lesz a kórházukkal.
- Addig pedig folytatjuk a tüntetéseket – fogalmazott Teleki László.

Kanizsa
 2015-02-13 18:47:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül