Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353575    
Honlapkeszites

Önfeloszlatás, alpolgármester, költségvetés
E három kérdéskör mentén forgott Böröcz Zoltán és Dr. Fodor Csaba, mszp-s önkormányzati képviselõk sajtótájékoztatója.

Bejelentették, hogy az önkormányzat MSZP-frakciója az önkormányzati testület önfeloszlatására vonatkozó indítványát elkészítette, és – annak jóváhagyást kérve – azt megküldte a helyi szervezet elnökségének.
Az elnökség 2009. március 17-re rendkívüli küldöttgyûlést hív össze annak érdekében, hogy a feloszlatás kérdését a lehetõ legszélesebb körben tárgyalhassa át, és a testület minden információ birtokában hozhassa meg végleges döntését.

A szervezet elnöksége jelenleg úgy értékeli, hogy a képviselõtestületnek a normális mûködést célzó változtatási lehetõségei kimerültek – különös tekintettel a polgármester, alpolgármester, jegyzõ viszonyára –, a továbbiakban nem várható, hogy a FIDESZ-KDNP az SZDSZ-el, esetenként az MSZDP támogatásával, a város hosszútávú érdekeit figyelembe vevõ döntéseket hozzon.
Az „alpolgármester-kérdésre” áttérve elhangzott, az elmúlt nyolc hónapban Marton István polgármester úr számtalan kísérletet tett arra, hogy a testület válasszon saját soraiból egy aktív, munkára, esetleg konszenzusteremtésre is képes alpolgármestert. A testület többsége, a FIDESZ-KDNP-SZDSZ képviselõi minden alkalommal meghiúsították az alpolgármesterválasztás kérdéskörének napirendre vételét. Mindez azt bizonyítja számunkra, hogy az SZDSZ nagykanizsai szervezete az önkormányzati müködés jelenlegi, instabil állapotának a fenntartásában érdekelt.
A megvétózott költségvetés kapcsán kifejtették, a 2009. évre vonatkozó költségvetési koncepció hiánya, a költségvetés vitája, a FIDESZ-KDNP-SZDSZ által elfogadott költségvetés – amely soha nem látott mértékû hitelfelvétellel (ezen belül mûködési hitelfelvétellel is) számol – felelõsen gondolkodó képviselõ által nem fogadható el. A kissebbségben lévõ MSZP-frakciónak a költségvetés elutasításán kívül, egyéb jogi lehetõsége nem volt a jövõt felélõ, a gazdasági válság prognosztizálható hatását figyelmen kívül hagyó, 2009-es évi költségvetés elfogadásának megakadályozására.
Egyetértenek Marton István polgármester álláspontjával, amikor élt a jog által biztosított lehetõségével, és vétót jelentett be az elfogadott költségvetés végrehajtásának megakadályozására.


2009-03-11 11:57:44


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül