Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772250    
Honlapkeszites

Kezdetét veszi a Kanizsai Esték rendezvénysorozat a kanizsai református templomban

A Nagykanizsai Református Egyházközség és a Nagykanizsai Református Gyülekezetért Alapítvány folytatva a hagyományt, tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Kanizsai Esték programsorozatot. A rendezvénysorozat keretében elõadásokon, kulturális programokon vehetnek részt az érdeklõdõk.


– A 16. Kanizsai Esték programsorozatba új és rendszeres elõadókat is hívtunk. Elõször Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke tart elõadást a nagykanizsai református templomban – részletezte a programokat Hella Ferenc református lelkipásztor.
Hozzátette, az elõadás február 14-én 17 órától lesz. Mivel a program a házasság hetére esik, így Steinbach József Keresztyén gondolatok a házasságról címmel osztja meg gondolatait.
– Ezek a gondolatok nem csak a református és a katolikus emberek számára adhat valamit, hanem azok számára is, akik nem gyakorolják a hitüket – tette hozzá Hella Ferenc.
Február 21-én 17 órától Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi fõjegyzõje az európai értékrend válságáról beszél. Hella Ferenc elmondta, minden jól mûködõ közösség megfogalmazza a saját értékrendjét. Abban a pillanatban, amint eltérnek ettõl az értékrendtõl, más üzenet fogalmazódik meg. Az uniót létrehozók egy keresztyén értékrend szerint mûködõ Európát álmodtak meg. Azonban ezek az értékek nem teljesülnek minden területen, így az unió nem úgy mûködik, ahogy azt szerették volna, mert elhagyták a keresztyén európai hagyományokat.
– Áprilisban szeretnénk meghívni Dr. Molnár Róbertet, Kübekháza polgármesterét, aki korábban országgyûlési képviselõ is volt. Könyvei jelentek meg arról, hogy hazánknak milyen irányba kellene haladnia, hogy az itt élõk boldogabbak lehessenek – mondta Hella Ferenc.
Az ezt követõ alkalommal Orbán Attila, Szárazd polgármestere, evangélikus lelkész tart majd elõadást. Májusban pedig Pap Gábor mûvészettörténész lesz a vendégük, akik a Nagykanizsai Református Egyházközség templom ablakainak grafikáiról tart elõadást, melyet majd szeretnének lejegyezni és egy kiadványban kiadni a templom történetével együtt.
Az elõadások sorát kulturális mûsorokkal színesítik, melyet március 15-ére és a trianoni megemlékezés környékére idõzítenek.

V.M.
 2015-02-09 10:01:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül