Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047089    
Honlapkeszites

Kulturális szakemberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretein belül meghirdetett „Kulturális szakemberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében” címû pályázati felhíváson belül Konzorciumi együttmûködés megállapodás keretében a Balatoni Múzeum, Thúry György Múzeum, Göcseji Múzeum, Goldmark Károly Mûvelõdési Központ, Vonyarcvashegy Mûvelõdési Ház és Könyvtár, Bertha Bulcsú Mûvelõdési Ház vissza nem térítendõ támogatásban részesült.


A pályázat 2012.07.19. napon került benyújtásra a „Kulturális szakemberek továbbképzése a szolgáltatásfejlesztés érdekében” címû pályázati felhívásra, melyre 2012.10.26-án érkezett meg a támogató levél.
A támogatás mértéke a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a, 28 654 318 Ft. A Konzorciumi Tagok a Balatoni Múzeum, a Thúry György Múzeum, Göcseji Múzeum, Goldmark Károly Mûvelõdési Központ, Vonyarcvashegy Mûvelõdési Ház és Könyvtár, Bertha Bulcsú Mûvelõdési Ház. A Konzorciumi Vezetõ szerepét a Balatoni Múzeum látja el.
A projekt 2012. december 1-én a projektmenedzsment alkalmazásával, és a pénzügyi vezetõ valamint a projektasszisztens alkalmazásával hivatalosan kezdetét vette, megvalósulásának napja: 2015.01.31.
A projektben megvalósul 41 fõ kulturális szakember továbbképzése (pl.: nyelvi, digitálisinformatikai, manager stb.) valósult meg.
A Konzorciumi Tagok a pályázat keretében képezte tovább szakembereit, hogy szolgáltatásait részben bõvítse, részben pedig magasabb színvonalon tudja felajánlani az oktatás és az élethossziglani tanulás szolgálatában.
Határmenti intézményekként nélkülözhetetlen volt az angol, mint nemzetközi nyelv tárgyalásszintû elsajátítása, a határon túli együttmûködések elõsegítése érdekében (osztrák, szlovén, horvát partnerekkel). , Az angol és német nyelvi képzések elvégzésével megszerzett idegennyelvi kommunikációs kompetencia birtokában a jelenlegi, és a késõbbiek folyamán nyíló idõszaki/állandó kiállításoknál, valamint a jelenleg folyó, és a késõbb kidolgozandó múzeumpedagógiai programok lebonyolításánál is biztosított lesz az idegen nyelvû látogatók szolgáltatásokhoz való hozzáférése. Azzal, hogy az intézmények minél több munkatársa legalább középfokon beszél idegennyelvet, elõsegíti az intézmény jövõbeni boldogulását. Leginkább az angol nyelv hasznosítható, de Közép-Európában a német nyelvtudásnak is jelentõsége van.

Szakmailag mindenképpen elõremutató, hogy a kollégák képesek kommunikálni a saját szakterületükrõl, intézményükrõl egyaránt. A szakmai találkozóknak nagy lendületet ad a közös projektekben való együttgondolkodás. A muzeológus munkatársak szakmai elõmenetelét jelentõs mértékben felgyorsíthatja az angol és/vagy a német nyelv minél elsajátítása során megszerzett tudás, a jövõben számtalan módon (publikáció, kapcsolatépítés, múzeumpedagógia, weblap fordítás) alkalmazható és tovább is fejleszthetõ.2015-01-31 06:26:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül