Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338407    
Honlapkeszites

Javítják a hátrányos helyzetûek foglalkoztathatóságát Zalában

Zala megyében 2,93 milliárd forintot fordítanak a hátrányos helyzetû emberek elhelyezkedését, társadalmi beilleszkedését, foglalkoztatási rehabilitációját elõsegítõ programokba - közölte Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.


Az európai uniós finanszírozással megvalósuló projekt 2011. májusában indult, és az idén április végén zárul le. Célja a foglalkoztathatóság növelése, az esélyegyenlõség biztosítása, valamint a diszkrimináció csökkenése.
A programba a múlt év decemberéig 3767 álláskeresõt vontak be, igényekre szabott munkaerõ-piaci szolgáltatásokat és támogatásokat és biztosítottak számukra.
A programban résztvevõk csaknem 30 százaléka 25 év alatti pályakezdõ, 22 százaléka pedig már betöltötte az 50. életévét. A tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek aránya mintegy 20 százalék, és csaknem 15 százalék alacsony iskolai végzettségû - olvasható a munkaügyi központ honlapján.
A program keretében 1853 álláskeresõ részesült bér- és bérköltség támogatásban, több mint 150 esetben pedig a vállalkozóvá válásukat segítették. Közzel 40 ember a lakhatási, vagy az útiköltség támogatást vehette igénybe.
A projekt kezdete óta 104 képzést indítottak, ebbõl 32 képzés 2014-ben kezdõdött. Egyebek közt szakács, bérügyintézõ, uszodamester, valutapénztáros képzéseket tartottak, de az álláskeresõknek oktattak vállalkozási ismereteket és digitális írástudást is.
A program keretében humánszolgáltatást is nyújtottak, álláskeresési, pályamódosítási tanácsadást tartottak, oktatták az álláskeresési technikákat, motivációs tréninget tartottak, de idetartozott a mentori szolgáltatás és munkaközvetítés is. Ezeket a szolgáltatásokat 6790 ember vette igénybe.

 

MTI - Kanizsa2015-01-30 09:32:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül