Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314778    
Honlapkeszites

A város érdekeit is képviselné Brüsszelben

Horváth Jácint önkormányzati képviselõ tagja lett az EU Régiók Bizottsága magyar delegációjának.


A Régiók Bizottsága az Európai Parlament egyik döntés elõkészítõ szerve. Minden tagállam delegál a Régiók Bizottságába tagokat. Küldetésük az, hogy a regionális és helyi önkormányzatokat, valamint közösségeket bevonják az uniós döntéshozatali folyamatba és tájékoztassák õket az uniós szakpolitikáról. A magyar kormány által javasolt és az Európai Tanács által hivatalosan jóváhagyott delegáció a Régiók Bizottságában való részvételével különbözõ magyar városok és régiók érdekeit képviseli az EU-ban az elkövetkezõ öt évben – fogalmazott Horváth Jácint.
Mint azt a képviselõ elmondta, Magyarországot 12 fõtag, illetve ugyanennyi póttag képviseli. A 350 helyi és regionális politikusból álló új Közgyûlésének részét fogják képezni a választottak. A DK önkormányzati képviselõjét a fõtagok közé delegálta pártja. Az Európai Tanács pedig a héten hagyta jóvá a jelöléseket.
- Február 11-én már alakuló ülésünk is lesz Brüsszelben – összegezte Horváth Jácint. Hozzátéve: a plenáris, két-háromnapos üléseken az EP elé kerülõ jogszabályokat tárgyalja és véleményezi a Régiók Bizottsága is. Ez utóbbinak még vannak szakbizottságai is, amik közül többen is tag lesz a politikus. Aki – mint hangsúlyozta – a területi kohézióval szeretne foglalkozni. Illetve a város érdekeit képviseli majd Brüsszelben.
 

Kanizsa
 2015-01-30 08:14:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül