Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311894    
Honlapkeszites

Hideg, téli idõ várható a hétvégén

A hétvégén folytatódik a télies idõ, többfelé várható havazás, és hidegre is készülni kell. Helyenként mínusz 9 Celsius-fokig hûlhet a levegõ, néhol még nappal is mínuszokra kell készülni - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.


Az országos középtávú elõrejelzés szerint pénteken többnyire borult, csapadékos idõ lesz, sokfelé várható esõ, a délután második felétõl a Dunántúlon az esõt már havas esõ, hó válthatja fel. Elsõsorban a Dunántúl magasabban fekvõ helyein várható nagyobb hóréteg. Többfelé megerõsödik, az Alföldön gyakran viharossá fokozódik a szél. Délután a Nyugat-Dunántúlon is lehet egy-egy viharos erejûhöz közeli széllökés. A legalacsonyabb hõmérséklet 0 fok körül alakul. A legmagasabb hõmérséklet plusz 3-11 fok között valószínû, a 10 fok közeli hõmérséklet a Dél-Alföldön lehet, északnyugaton lesz a hidegebb, ott délután tovább csökken a hõmérséklet.
Szombaton egyre inkább csak keleten valószínû havas esõ, havazás. Ekkor is többfelé megerõsödik, északkeleten néhol viharossá fokozódik szél. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 2, nappal 0 és plusz 6 fok között alakul a hõmérséklet.
Vasárnap ismét egyre többfelé várható csapadék: nyugaton és északon havazás, másutt havas esõ, esõ valószínû. A minimumhõmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul, de a havas részeken mínusz 9 fokig hûlhet a levegõ. A nappali maximumok várhatóan mínusz 2 és plusz 4 fok között alakulnak - olvasható az elõrejelzésben.

MTI - Kanizsa2015-01-29 15:30:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül