Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408866    
Honlapkeszites

Boldog születésnapot, dr. Horváth László!

Egykori kollégái, pályatársai és barátai köszöntötték 70. születésnapja alkalmából Dr. Horváth László régészt, nyugalmazott múzeumigazgatót kedden a Magyar Plakát Házban.

Elsõként Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója üdvözölte a megjelenteket. A megye több pontjáról, a fõvárosból és Szlovéniából is érkeztek vendégek a nemzetközileg is ismert, elismert régész köszöntésére. Dr. Horváth László pályafutásának több mérföldkövét egyik közeli barátja és pályatársa, Müller Róbert idézte fel.


A Balaton Múzeum nyugalmazott igazgatója elmondta sok más mellett azt, hogy Dr. Horváth László „ásta ki” Magyarország legnagyobb sírszámú kelta temetõjét, ám a petriventei körárkos lelõhely feltárása vagy a balatonhídvégi ásatások is az õ nevéhez fûzõdnek. A szakmai elõmenetel részletezése mellett nosztalgikus, régi sztorikról is hallhattak az ünneplõk. Mint például amikor Dr. Horváth László a keszthelyi régi restiben zongorázgatott…
Majd maga az ünnepelt szólt a vendégsereghez.
- Sajnos az elmúlt években sokat kellett foglalkoznom az egészségemmel. Ám ahogy Janicsák István is megénekelte: az ember minden évben sokkal okosabb lesz, amennyiben lassabban tud menni – mondta jó humorral Dr. Horváth László. Azt is viccesen jegyezte meg, hogy „igazán akkor lesz idõs az ember, amikor a gyertyák többe kerülnek, mint a torta…”
- Ugyanakkor rengeteg tervem van még, aminek egy részét szeretném majd befejezni…

Sz.Zs.2015-01-27 12:49:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül